تجارت وحشت(۲): دهه های وحشت: بررسی سال به سال تولید سینمای وحشت از ۱۸۹۶ تا کنون
این مطلب را برای یکی از نشریات تهیه کرده بودم. متاسفانه استقبال چندانی نشد، اینجا میگذارم شاید روزی به درد کسی بخورد. تمنا دارم اگر از اینجا مطلبی را لطف کرده و در جایی استفاده کردید حتما با لینک و ذکر منبع انجام شود.
تجارت وحشت(۱): یک قرن جغرافیای سینمای وحشتتجارت وحشت(۲): دهه های وحشت: بررسی سال به سال تولید سینمای وحشت از ۱۸۹۶ تا کنون
تولید و عرضه فیلم های گونه وحشت افت و خیز زیادی را طی یک قرن گذشته تجربه کردند. اگر تولیدات بعد از سال ۲۰۰۰ تا کنون را کنار بگذاریم، بیشترین تعداد فیلم های گونه وحشت در دهه ۱۹۸۰ میلادی ساخته شدند، پس از یک کاهش قابل توجه در دهه ۱۹۹۰ میلادی باز هم در دهه ۲۰۱۰ میلادی شاهد افزایش بسیار بالای فیلم های ژانر وحشت بودیم.
در دهه ۱۹۱۰ میلادی مجموعا ۱۷ عنوان، در دهه ۱۹۲۰ میلادی مجموعا ۳۸ عنوان، در دهه ۱۹۳۰ نزدیک به ۶۸ عنوان، در دهه ۱۹۴۰ مجموعا ۸۲ عنوان فیلم در ژانر وحشت تولید و عرضه شده است.
اما از دهه ۱۹۵۰ به این سو، ساخت و عرضه این دست فیلم ها افزایش قابل توجهی داشتند، به طوری که در دهه ۱۹۵۰ نزدیک به ۱۱۷ عنوان، در دهه ۱۹۶۰ با رشدی نزدیک به ۱۱۸ درصدی، مجموعا ۲۵۵ عنوان فیلم در ژانر وحشت تولید و عرضه می شود.
در دهه ۱۹۷۰رشد تولید و عرضه فیلم های ترسناک بازهم متعادل شده و به ۵۳ درصد می رسد، در این دهه مجموعا ۳۹۰ عنوان فیلم تولید و عرضه میشوند. در دهه ۱۹۸۰ میلادی مجموعا ۵۱۵ عنوان فیلم در ژانر وحشت ساخته شده که حاکی از رشد ۳۲ درصدی تولید فیلم در این گونه هنری نسبت به دهه قبل است.
در دهه ۱۹۹۰ اتفاق ویژه، خاص و بی سابقه نسبت به دهه های قبل، کاهش ۱۴ درصدی تولید فیلم های ترسناک در سال های دهه ۱۹۹۰ نسبت به دهه ۱۹۸۰ است، به طوری که در این دهه مجموعا ۴۴۰ عنوان فیلم در این گونه هنری ساخته شده، این در حالیست که در دهه ۱۹۸۰ تعداد فیلم های تولید شده در ژانر وحشت ۵۱۵ عنوان بوده است.
خیی زود در سال های پس از ۲۰۰۰ میلادی این افت تولید فیلم در ژانر وحشت جبران میشود، به طوری که با رشدی نزدیک به ۲۲۹ درصدی، طی نزدیک به ۱۱ سال، مجموعا ۱۴۵۰ عنوان فیلم در گونه وحشت در شکورهای جهان تولید می شود، این در حالیست که از دهه ۱۹۱۰ میلادی تا سال ۲۰۰۰ مجموعا نزدیک به ۱۹۰۰ عنوان فیلم در ژانر وحشت ساخته شده بود!
تا پیش از ۱۹۰۰
از ۱۸۹۶ تا آقاز قرن ۱۹ میلادی بیشتر فیلم های ژانر وحشت توسط فرانسوی ها ساخته شدند. به طوری که طی ۴ سال (۱۸۹۶-۱۸۹۷-۱۸۹۸-۱۸۹۹) از مجموع ۱۶ فیلمی که در ژانر وحشت ساخته شدند، ۱۰ فیلم توسط فرانسوی ها، ۴ فیلم توسط بریتانیا و تنها یک فیلم (رویای سوارکار/ کارگردان ادوین اس پورتر) در ایلات متحده امریکا تولید شد.
از ۱۹۰۰ تا ۱۹۱۰
طی دهه ۱۹۰۰میلادی فرانسه همچنان صدر نشینی خود را حفظ کرده است. در این دهه مجموعا ۱۴ فیلم در ژانر وحشت ساخته شد که از این بین ۸ فیلم فرانسوی، ۳ فیلم بریتانیایی و ۳ فیلم امریکایی ساخته شدند. در سال ها ۱۹۰۱، ۱۹۰۴، ۱۹۰۷ و ۱۹۰۸ هیچ فیلمی در ژانر وحشت ساخته نشده اما در سال ها ۱۹۰۰، ۱۹۰۲،۱۹۰۳،۱۹۰۴،۱۹۰۵،۱۹۰۶ و ۱۹۰۹ به ترتیب: ۲،۲،۳،۴،۲ و ۱ فیلم در گونه وحشت تولید و عرضه شدند. به این ترتیب در این دهه بیشترین تولید فیلم در گونه وحشت به سال ۱۹۰۲ اختصاص دارد و فرانسه با ۵۶ درصد سهم از کل تولید رتبه اول را به خود اختصاص داده است.
از ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۰
اگرچه در دهه ۱۹۱۰ نسبت به دهه ۱۹۰۰ تنها شاهد افزایش ۲۱ درصدی تولید فیلم در گونه وحشت هستیم، اما در این سال کشورهای دیگری(علاوه بر فرانسه، بریتانیا و امریکا) وارد عرصه تولید فیلم های وحشت شدند و سهم امریکا به ۵۰ درصد مجموع تولیدات ارتقا میابد.
فرانسه که در ابتدا جزو اصلی ترین تولید کنندگان فیلم در گونه وحشت بود طی این دهه تنها ۲ فیلم تولید و عرضه میکند، بریتانیا نیز با کاهش قابل توجه تولید در این گونه تنها طی یک دهه یک فیلم در این ژانر ساخته است. از دیگر سو آلمان با سه فیلم وارد میدان میشود و لهستان و دانمارک و اتریش نیز هر کدام با ساخت و عرضه یک فیلم عملا وارد بازار جهانی این گونه هنری می شوند.
بر این اساس از مجموع ۱۷ فیلم تولید شده در این دهه ایالات متحده با ۹ فیلم ۵۰ درصد، المان با ۳ فیلم ۱۷ درصد، فرانسه با ۲ فیلم ۱۱ درصد و بریتانیا، لهستان، اتریش و دانمارک هر کدام با یک فیلم حدود ۵ درصد از مجموع تولید فیلم در گونه وحشت را به خود اختصاص دادند.
در سال های ۱۹۱۱ و ۱۹۱۷ هیچ فیلمی در زانر وحشت ساخته نشده، در سال ۱۹۱۰ یک فیلم، در سال ۱۹۱۲ سه فیلم، در ۱۹۱۳ چهار فیلم، در ۱۹۱۴ یک فیلم، در ۱۹۱۵ سه فیلم، در ۱۹۱۶ دو فیلم، در ۱۹۱۸ یک فیلم و در ۱۹۱۹ دو فیلم در گونه وحشت تولید و عرضه شدند.
۱۹۲۰ تا ۱۹۳۰
ساخت فیلم های ژانر وحشت در دهه ۱۹۲۰ میلادی به ۳۸ عنوان میرسد. آمریکا با ساخت ۲۰ فیلم سهم خود را بازهم افزایش میدهد، آلمان نیز که در دهه قبل مجموعا ۳ فیلم ساخته بود، در دهه ۱۹۲۰ مجموعا ۱۳ عنوان در ژانر وحست تولید و عرضه میکند. در سال ۱۹۲۴ آلمان و اتریش فیلم “The Hands of Orlac” را به طور مشترک تولید میکنند . به این ترتیب ساخت فیلم های مشترک از اینجا آغاز میشود و چنانکه در ادامه ملاحظه خواهید کرد، گاه فیلم هایی با مشارکت بیش از ۴ کشور نیز تولید میشوند، این دست فیلم از اواسط قرن ۱۹ رواج بیشتری یافتند.
موضوع دیگر اینکه در دهه ۱۹۲۰ کشورهای سوئدو ایتالیا که پیشتر در تولید و عرضه فیلم در این گونه از آنها عنوانی ثبت نشده بود، در دهه ۱۹۲۰ عملا وارد این عرصه شدند. بر این اساس در دهه ۱۹۲۰ کشورهای: آمریکا، آلمان، سوئد،، اتریش، فرانسه و ایتالیا به ترتیب: ۲۰، ۱۳،۲،۲و۱ فیلم در ژانر وحشت تولید و عرضه کردند.
۱۹۳۰ تا ۱۹۴۰
در دهه ۱۹۳۰ مجموعا ۶۸ فیلم در ژانر وحشت ساخته شده که خود از حدودا دوبرابر شدن ساخته ها در این گونه حکایت دارد. در این دهه آلمان که در دهه قبل تولیدات خود را در ساخت فیلم در زانر وحشت به طرز قابل توجهی رشد داده بود، تولیدات خود را به شدت کاهش داده و به جای آن، بریتانیا که از اولین های این ژانر هنری به شمار می رفت و در دهه ۱۹۲۰ تولیداتش در این زمینه به شدت کاهش یافته بود، بار دیگر سهم خود را به طور نسبی باز میابد. ورود مکزیک به این عرصه از همین دهه آغاز میشود، گفتنی است مکزیک در سال های بعد به یکی از اصلی ترین تولید کنندگان فیلم در این ژانر تبدیل می شود.
همچنین ورود کشور چک از اروپای غربی نیز در این دهه قابل توجه است. آلمان، فرانسه و چک در این دهه با هم به صورت مشترک تولیداتی داشتند.
شاید مهمترین رخداد این دهه ساخت ۵۲ فیلم در ژانر وحشت توسط ایالات متحده امریکا باشد. این در حالیست که مجموع تولیدات در این زانر هنری و در دهه ۱۹۳۰ نزدیک به ۶۸ عنوان بوده؛ بر این اساس امریکا با ۵۲ فیلم نزدیک به ۷۵ درصد، بریتانیا با ساخت ۷ عنوان نزدیک به ۱۰ درصد، مرکزیک با ساخت ۴ عنوان نزدیک به ۶ درصد، آلمان با ۳ عنوان نزدیک به ۴ درصد و فرانسه و چک نیز با عناوین مشترک نزدیک به ۲ درصد در کل تولیدات ژانر وحشت در دهه ۱۹۳۰ سهم داشتند.
در دهه ۱۹۳۰ تنها در دو سال ۱۹۳۷ و ۱۹۳۸ فیلمی در ژانر وحشت در جهان تولید نشده. در سال ۱۹۳۰، دو عنوان، در سال ۱۹۳۱ پنج عنوان، در سال ۱۹۳۲، ۱۳ عنوان، در سال ۱۹۳۳، ۱۰ عنوان، در سال ۱۹۳۴، ۷ عنوان، در سال ۱۹۳۵، ۱۰ عنوان، در سال ۱۹۳۶، ۱۰ عنوان و در سال ۱۹۳۹، ۱۱ عنوان فیلم در ژانر وحشت در سطح جهان تولید شدند.
از ۱۹۴۰ تا ۱۹۵۰
در دهه ۱۹۴۰ مجموعا ۸۲ عنوان فیلم در ژانر وحشت ساخته شده؛ اما نکته مهم این دهه ورود ژاپن به عنوان کشوری اسیایی به بازار فیلم های وحشت است. ژاپن با ساخت فیلم “شبح یوتسویا” در ۱۹۴۹ و اسپانیا با ساخت”برج هفتم” در ۱۹۴۴ اتفاق های مهم این دهه را به خود اختصاص دادند.
ایالات متحده نیز در این دهه تقریبا یکه تاز تولیدات است. این کشور با ساخت ۷۷ عنوان فیلم در ژانر وحشت طی دهه ۱۹۴۰ عملا تمام سهم تولید فیلم در ژانر وحشت در این دهه را ازآن خود کرده است. بریتانیا در دهه ۱۹۴۰ تنها دو فیلم در این گونه هنری تولید کرده و فرانسه، اسپانیا و ژان نیز هر کدام یک فیلم داشتند.
در ۱۹۴۰، ۱۱ عنوان، ۱۹۴۱، ۱۱عنوان، ۱۹۴۲، ۹ عنوان، ۱۹۴۳، ۱۱عنوان، ۱۹۴۴، ۱۷ عنوان، ۱۹۴۵، ۸ عنوان، ۱۹۴۶، ۱۲عنوان، ۱۹۴۸، ۲ عنوان و ۱۹۴۹ یک عنوان در ژانر وحشت تولید شده است.
۱۹۵۰ تا ۱۹۶۰
بریتانیا که در دهه ۱۹۴۰ سهم بسیار کمی در تولید فیلم در ژانر وحشت داشت، در دهه ۱۹۵۰ با ساخت ۱۸ عنوان جایگاه قبلی خود را بازیافت. البته ۸ عنوان از این ۱۸ عنوان را با مشارکت ایلات متحده امریکا ساخته؛ امریکایی که در دهه ۱۹۵۰ با ساخت ۸۸ عنوان فیلم، بیش از نیمی از تولیدات سینمای وحشت را به خود اختصاص داده است.
ایتالیا نیز در این سال از مجموع سه فیلمی که تولید کرده، در دو عنوان آنها با سنگال، فرانسه و امریکا مشارکت داشته است. ژاپن در این دهه با سه فیلم موقعیت خود را در این ژانر تحکیم میکند اما نکته جالب ورود فیلپین است. این کشور در سال ۱۹۵۹ با امریکا در ساخت “ترور یک مرد” مشارکت داشته است. آلمان نیز دیگر کشور اروپایی است که با ساخت ۲ فیلم مستقل در این دهه خود را در بین تولید کنندگان سینمای وحشت قرار داده است. مکزیک نیز بی سر و صدا ۸ فیلم را مستقل تولید و عرضه میکند.
در سال ۱۹۵۰ هیچ فیلم ترسناکی در جهان ساخته نشده، در سال ۱۹۵۱، ۴ عنوان، در سال ۱۹۵۲، ۳ عنوان، در سال ۱۹۵۳، ۶ و در سال ۱۹۵۴ نیز ۶ عنوان، در سال ۱۹۵۵، ۱۰ عنوان، در سال ۱۹۵۶، ۹ عنوان فیلم در سراسر جهان و در ژانر وحشت ساخته شده است.
از سال ۱۹۵۷ اتفاق خاصی مشاهده میشود، تعداد عناوین ساخته شده در ژانر وحشت به طرز چشمگیری افزایش میابد، به طوری که در سال ۱۹۵۷ ، ۲۸ عنوان، در سال ۱۹۵۸، ۲۴ عنوان و در سال ۱۹۵۹، ۲۷ عنوان در رده فیلم های ژانر وحشت طبقه بندی شدند.
شاید اگر به میانگین سالانه جهان در تولید فیلم وحشت نگاهی داشته باشیم موضوع واضح تر شود، میانگیت تولید فیلم در ژانر وحشت از ۱۸۹۶ تا ۱۹۵۷ هر سال حدود ۵ فیلم بوده است!
از ۱۹۶۰ تا ۱۹۷۰
در سال ۱۹۶۰ کره جنوبی با ساخت “خدمتکار” وارد کشورهایی سازنده سینمای وحشت می شود. در ۱۹۶۱ کانادا که در سال های قبلی نامی از آن در بین سازندگان سینمای وحشت نبود با ساخست فیلم “ماسک” رسما به جریگه وحشت آفرینان می پیوندد. در سال ۱۹۶۳ اینبار کشوری از آمریکای جنوبی قدم به عرصه تولید فیلم های ترسناک میگذارد؛ برزیل با “نیمه شب و روح” وارد میشود.
در سال ۱۹۶۶ هنگ کنگ، کشور آسیای شرقی با ساخت “نقاشی روی پوست” وارد تولید کنندگان فیلم در این گونه هنری می شود.
سال ۱۹۶۷ نیز موارد جالبی دارد، آرژانتین دیگر کشور آمریکای جنوبی فیلم”خون باکره” را تولید و عرضه میکند. پاکستان و هندوستان در یک اقدام مشترک فیلم “زامبی”(زنده لاش) به تولید کنندگان فیلم ترسناک می پیوندند!
اما از حضور آرژانتین، پاکستان و هندوستان جالب تر، ساخت فیلم “بازی” توسط اتحاد جماهیر شوروی است!
در حالی که تا دهه ۱۹۵۰ عموما دایره سازندگان سینمای وحشت در جهان از ده کشور هم فراتر نمیرفت، در دهه ۱۹۶۰ ناگهان سازندگان و مشارکت کنندگان در ساخت فیلم های ژانر وحشت به ۲۰ کشور افزایش میابد. ۲۰ کشور اروپایی، امریکایی و اسیایی!
امریکا در ساخت ۳۳ فیلم با سایر کشورها مشارکت و ۸۴ فیلم را به طور مستقل در این دهه عرضه میکند. بریتانیا ۲۷ فیلم مشترک دارد که اکثرا با امریکا ساخته و علاوه بر آن ۵۲ فیلم را در ژانر وحشت به طور مستقل ساخته و عرضه کرده است. ایتالیا مجموعا ۴۰ عنوان در ژانر وحشت و در دهه ۱۹۶۰ داشته که البته ۲۰ مورد به صورت مشترک بوده است.
اما ژاپن را باید در این دهه مورد توجه قرار داد، این کشورآسیایی ۲۰ فیلم در ژانر وحشت به صورت مستقل و یک فیلم را با همکاری امریکا ساخته و عرضه کرده است.
اسپانیا تنها سه مورد را به طور مستقل ساخته، اما در ساخت ۱۸ عنوان دیگر با سایر کشورهای جهان مشارکت داشته است. از ۱۶ عنوانی که در کارنامه دهه ۱۹۶۰ فرانسه میتوان گنجاند، تنها یک عنوان فیلم “ملکه خون آشام” که در سال ۱۹۶۸ به صورت مستقل در فرانسه ساخته شده است منحصرا مربوط به فرانسه است، ۱۵ عنوان دیگر همگی با مشارکت سایر کشورها ساخته شدند.
آلمان نیز در این دهه مجموعا ۹ فیلم در ژانر وحشت داشته که ۶ مورد از آنها مشارکتی بودند(اکثرا با اسپانیا) و تنها سه مورد مستقلا در آلمان ساخته شده است.
مکزیک با ۸ عنوان، برزیل با ۴ عنوان، اتریش، کانادا،یوگوسلاوی، فیلیپین و کره جنوبی هر یک با دو عنوان و هنگ کنگ، آرژانتین، شوروی، هند، پاکستان و سوئد نیز هر کدام با یک عنوان در رده های بعدی تولید فیلم فیلم در ژانر وحشت قرار دارند.
۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰
۳۹۰ فیلم ترسناک حاصل تولید ۲۴ کشور جهان در دهه ۱۹۷۰ میلادی است. آمریکا در این دهه ۱۸۶ فیلم تولید میکند که برخی از آنها به صورت مشترک ساخته شدند. بریتانیا پس از آمریکا ۸۱ فیلم در ژانر وحشت تولید و عرضه میکند.
ایتالیا ۶۲ فیلم، اسپانیا ۴۳ فیلم، آلمان ۲۳ فیلم، فرانسه ۲۲ عنوان، کانادا ۱۱ عنوان، مکزیک ۹ عنوان، فیلیپین ۷ عنوان، پرتغال ۵ عنوان، ژاپن ۴ عنوان، سوئیس ، بلژیک و استرالیا هر یک ۳ عنوان، لیختن اشتاین، یوگوسلاوی، برزیل، هنگ کنگ، یونانو سوئد هر کدام ۲ عنوان، لهستان، هند، کره جنوبی و آرژانتین نیز هر کدام یک فیلم تولید و یا در ساخت فیلم های وحشت مشارکت داشتند.
در ۱۹۷۰ مجموعا ۳۴ فیلم در ژانر وحشت ساخته میشود، در این سال لهستان به صورت مستقل “لوکیس” را ساخته و عرضه میکند. در سال ۱۹۷۱ مجموع عناوین در زانر وحشت به ۶۱ مورد می رسد، در این سال پرتغال و بلژیک با آثار مشترکی قدم به عرصه ژانر وحشت می گذارند. در ۱۹۷۲ که در سراسر جهان ۶۷ فیلم در گونه وحشت تولید شده، کشورهندوستان به صورت مستقل “دو زیر زمین ” را عرضه میکند. در ۱۹۷۳ مجموعا ۵۳ عنوان فیلم در ژانر وحشت ساخته شد، در این سال یوگوسلاوی برای اولین بار به صورت مستقل فیلم ” لپتریکا” را به بازار عرضه میکند.
در ۱۹۷۴ مجموعا ۴۰ اثر ساخته و عرضه شدند، سوئیس نیز با آثار مشترکی که با آلمان و فرانسه بوده وارد صحنه میشود. در ۱۹۷۵ شاهد افت نسبی تولیدات در زمینه سینمای وحشت هستیم، تنها ۲۵ فیلم در سراسر جهان در این سال ساخته شدند، گفتنی آنکه در این سال یونان نیز وارد عرصه میشود.
در ۱۹۷۶ مجموعا ۲۹ و در ۱۹۷۷ نزدیک به ۳۳ عنوان فیلم در ژانر وحشت در سراسر جهان ساخته شدند. در ۱۹۷۸ ، ۲۸ عنوان تهیه و عرضه میشود، استرالیا در این سال اولین فیلم خود در سینمای وحشت را به طور مستقل تهیه و عرضه میکند. در ۱۹۷۹ نیز تنها ۲۰ عنوان فیلم در ژانر وحشت تهیه و عرضه شدند.
از ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۰
در دهه ۱۹۸۰ تولید فیلم های ژانر وحشت در قرن نوزدهم به اوج خود میرسد، طی ده سال نزدیک به ۵۱۵ عنوان در این زانر ساخته و عرضه میشوند. بخش عمده ای از این تولید به عهده امریکا بوده به طوری که این کشور نزدیک به ۴۴۱ عنوان در این دهه ساخته است. پس از ایالات متحده، ایتالیا با ساخت ۵۵ عنوان(ساخت و مشارکت) بریتانیا با ساخت ۴۴ عنوان، کانادا با ساخت ۳۷ عنوان، اسپانیا با ساخت ۱۷ عنوان و استرالیا با ساخت ۱۳ عنوان در رتبه های بعدی قرار دارند.
در دهه ۱۹۸۰، فرانسه که روزی از پیشگامان به شمار می رفت، تنها ۹ عنوان را طی یک دهه تولید و عرضه میکند، ژاپن با ۸ عنوان از آلمانی که تنها ۷ عنوان در این دهه تهیه و عرضه کرده است پیشی می گیرد.
تولید فیلم در ژانر وحشت در مکزیک به طرز محسوسی کاهش یافته و در این دهه تنها ۴ اثر توسط این کشور تولید و عرضه شده است، یوگوسلاوی نیز ۳ عنوان را مستقلا در این دهه تهیه و عرضه کرده است. فنلاند، فیلیپین، هند و آفریقای جنوبی نیز هرکدام در این دهه دو اثر در ژانر وحشت به دنیا عرضه کردند.
کره جنوبی، یونان، هنگ کنگ، برزیل، سوئد، بلژیک و دانمبارک نیز طی دهه ۱۹۸۰ هر کدام یک اثر در ژانر وحشت داشتند که عرضه کرده اند.
در ۱۹۸۰ مجموعا ۵۱ فیلم در ژانر وحشت ساخته شد در ۱۹۸۱ این تعداد به ۶۲ عنوان رسید، در ۱۹۸۲ با کاهش چشمگیر مجموع فیلم های ساخته شده در ژانر وحشت در سراسر جهان به ۳۹ عنوان می رسد، این رقم در ۱۹۸۳ با رشدی اندک به ۴۳ عنوان می رسد.
در ۱۹۸۴ بازهم شاهد چشمگیر تولیدات این محصولات هستیم و مجموع آنها به ۲۳ عنوان میرسد. در ۱۹۸۵ مجموعا ۲۷ عنوان و در ۱۹۸۶ نزدیک به ۵۰ عنوان فیلم در ژانر وحشت ساخته میشود. در ۱۹۸۷ با رشد قابل ملاحظه مجموع تولیدات در این ژانر به ۸۹ عنوان میرسد، این در حالیست که در ۱۹۸۸بازهم شاهد کاهش تولیدات به ۷۴ عنوان هستیم. در ۱۹۸۹ همچنان کاهش دادامه دارد، طوری که مجموع فیلم های ساخته شده در ژانر وحشت در این سال به ۵۸ عنوان میرسد.
از ۱۹۹۰ تا ۲۰۰۰
تولید فیلم های وحشت از ۵۱۵ عنوان در دهه ۱۹۸۰ به ۴۴۰ عنوان در دهه ۱۹۹۰ میرسد. طی این دهه آمریکا در ساخت ۳۵۳ عنوان دخیل بوده. کانادا که در دهه های قبل تولید چندانی نداشت، در دهه ۹۰ خود را به پای بریتانیا از تولید کنندگان اصلی این گونه هنری رسانده و همپا با بریتانیا ۲۴ عنوان فیلم در ژانر وحشت تولید و عرضه میکند.
نکته دیگر تولید ۲۳ عنوان توسط ژاپن است که از سال های قبل دورخیز خود را برای حضور در این ژانر آغاز کرده بود. با اختلاف زیاد پس از ژاپن ایتالیا با ۱۰ عنوان قرار دارد. پس از ایتالیا آلمان از اروپا و هنگ کنگ از آسیا هر کدام ۹ عنوان در این دهه تولید کردند. هنگ کنگ با ساخت قصه ناگفته ۱و۲ در این دهه و همچنین ساختن شش گانه شب سخت در ۱۹۹۷ و ۱۹۹۸ همچنین A Wicked Ghost در ۱۹۹۹ مجموعا نه اثر را تولید و عرضه میکند.
استرالیا با ۶ عنوان و اسپانیا با ۵ عنوان در رده بعدی قرار دارند. روسیه نیز با سه عنوان طی دهه ۹۰ میلادی به این جمع پیوسته و پس از آن، مکزیک از امریکا، فرانسه، مجارستان و لهستان از اروپا، کره جنوبی و هند از آسیا هر کدام با دو عنوان در تولید سینمای وحشت دهه ۱۳۹۰ میلادی مشارکت داشتند.
فنلاند، یوگوسلاوی و یونان، از اروپا، چین، فیلیپین و اندونزی از آسیا و آفریقای جنوبی نیز هر کدام طی دهه ۹۰ با یک عنوان در این سینما سهم داشتند.
در ۱۹۹۹ نیز روسیه با ساخت Zelyonyy slonik یک عنوان در دهه ۱۹۹۰ عرضه میکند!در ۱۹۹۰ ، ۶۶ عنوان، در ۱۹۹۱، ۴۵، در ۱۹۹۲، ۴۴، در ۱۹۹۳،۴۴، در ۱۹۹۴ نیز ۳۷، در ۱۹۹۵، ۴۲، در ۱۹۹۶، ۳۳، در ۱۹۹۷، ۳۱، در ۱۹۹۸، ۴۵ و در ۱۹۹۹، ۶۰ عنوان فیلم در ژانر وحشت در سراسر جهان ساخته شده است.
پس از ۲۰۰۰
در قرن بیستم با توسعه قابل ملاحظه رسانه ها، همچنین شبکه های موازی رسانه ای در سراسر جهان ناگهان با رشد قابل ملاحظه تولید فیلم های ژانر وحشت مواجه هستیم، به طوری که طی حدود یازده سال نزدیک به ۱۵۰۰ اثر در این ژانر تهیه و عرضه شده است. این در حالیست که در اوج تولید در قرن نوزده یعنی دهه ۱۹۸۰ مجموع تولیدات تنها یک سوم این رقم بوده است.
در سال های ۲۰۰۰، ۲۰۰۱، ۲۰۰۲و ۲۰۰۳ به ترتیب: ۴۷، ۵۴، ۵۳ و ۵۵ عنوان در جهان تولید شده، از سال ۲۰۰۴ به بعد شاهد دوبرابر شدن تولید سالانه ژانر وحشت هستیم. به طوری که در سال های ۲۰۰۴ و ۲۰۰۵ هر سال نزدیک به ۱۰۰ عنوان در ژانر وحشت تولید و عرضه شده است. باز از سال ۲۰۰۶ به بعد، شاهد رشد حدودا دو تا دو و نیم برابری این دست تولیدات هستیم. بر این اساس در سال های ۲۰۰۶ و ۲۰۰۷ به ترتیب ۱۹۰ و ۲۵۰ اثر در این گونه هنری خاص تولید و عرضه شدند. در سال ۲۰۰۸ با رشدی ناچیز تولید این اثار به ۲۲۹ اثر طی یک سال کاهش میابد اما در سال ۲۰۰۹ بازهم شاهد رشد این دسست تولیدات هستیم، به طوری که در این سال ۲۶۷ اثر تهیه و تولید شده است. در سال ۲۰۱۰ ناگهان کاهش فوق العاده ای مشاهده می شود به طوری که آمار تولید این دست فیلم ها به وضعیت سال های ابتدایی این دهه می رسد، بر این اساس در این سال مجموعا ۶۵ اثر در این ژانر تهیه و عرضه شده است. در سال ۲۰۱۱ نیز تا زمان تهیه این گزارش تنها ۴۰ اثر در این ژانر ساخته شده است.
امریکا نظیر سال های قبل بازهم سهم قابل توجهی در تولید جهانی دارد، از ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۲ امریکا در تولید ۱۰۰۲ اثر سینمای وحشت سهم داشته است. بریتانیا در رتبه بعدی قرار دارد و ۸۸ اثر عرضه کرده، کاناداه در رتبه بعدی با ۸۶ اثر جای گرفته است.
ژاپن پس از این کشورهای امریکایی و اروپایی با ۷۱ اثر به نمایندگی از اسیا قرار دارد. آلمان با اختلاف زیاد و ۳۹ اثر بعد از ژاپن قرار گرفته است.
فرانسه ظاهرا در قرن بیستم در پی یافتن جایگاه خود در سال های پایانی قرن ۱۸ است، به طوری که با ۳۶ اثر پس از آلمان نام خود را ثبت کرده است. کره جنوبی با ۳۲ اثر و اسپانیا با ۲۶ اثر در رتبه های بعدی قرار دارند.
هنگ کنگ که در دهه ۱۹۹۰ جای خود را در سینمای وحشت تا حدی باز کرده بود، در این دهه با نزدیک به ۲۱ عنوان در رتبه بعدی جای گرفته است. ایتالیا پس از هنگ کنگ با ۱۷ اثر قرار دارد. تایلند کشور اسیایی است که حضورش در بین سلاطین تولید وحشت در سال های پس از ۲۰۰۰ قابل توجه است، این کشو ر آسیای شرقی با تولید ۱۷ اثر پیش از مکزیک قرار دارد.
مکزیک که در دهه های پایانی قرن ۱۹ جایگاه نسبتا خوبی در بین تولید کتنندگان سینمای وحشت داشت، در این مدت تنها ۷ اثر تهیه و عرضه کرده است. فیلیپین، آرژانتین، روسیه و سوئد نیز هر کدام ۷ اثر در این ژانر طی مدت یاد شده عرضه کردند.
آفریقای جنوبی، نروژ دانمارک، هلند هر کدام شش اثر و هند، لوگزامبورگ، نیوزلند، بلژیک و اندونزی هر کدام پنج اثر طی این مدت عرضه کردند.
رمانی، سنگاپور، بلغارستان هر کدام چهار اثر در این مدت عرضه کردند. فنلاند و ترکیه هر کدام سه اثر و چین و تایوان نیز هر کدام دو اثر از ابتدای سال ۲۰۰۰ تا سال ۲۰۱۲ به سینمای وحشت عرضه کردند.
مجارستان، بوسنی، سوئیس، پرتغال، کرواسی، مالزی، یونان، ویتنام، مقدونیه، چک، کلمبیا، پاکستان، برزیل، هندوراس و صربستان نیز در این مدت هر کدام یک اثر ساخته و یا در ساخت یک اثر مشارکت کردند.