بایگانی

بایگانی ژانویه

مگر قطعات با ارز مبادله‌ای وارد شده که قیمت مبادله‌ای باشد؟

26 ژانویه 2013 بدون دیدگاه

بررسی آمارهای گمرک که در اختیار عموم مردم است نشان می‌دهد قیمت ارز مورد استفاده برای واردات قطعات خودرو از ابتدای امسال تاکنون بسیار کمتر از نرخ مبادله‌ای و بازار آزاد و حتی در مقاطعی پایین‌تر از قیمت دولتی 1226 تومان بوده است.  وانگهی، آمارهای گمرک نشان می‌دهد در 9 ماهه نخست سال‌جاری تنها 9 درصد قطعات خودرو (به لحاظ وزن و تعداد) در آذرماه سال‌جاری یعنی تنها ماهی که خودروسازان دولتی قطعاتشان را با دلار نسبتا گران‌تر از هشت ماه قبل به کشور وارد کردند، وارد شده است. جا دارد نهادهای نظارتی، نظیر سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، بررسی‌های لازم را انجام داده تا مشخص شود خودروسازان دولتی که لااقل سه دهه، خودرو را با قیمتی نزدیک به دو برابر قیمت تمام شده به مردم عرضه کردند، آیا اکنون در این ‌بازار متضرر شدند که رییس‌جمهوری این‌طور دلسوزانه درخواست محاسبه قیمت محصولات آنها را با دلار مبادله‌ای دارد؟

بررسی آمارهای گمرک که در اختیار عموم مردم است نشان می‌دهد قیمت ارز مورد استفاده برای واردات قطعات خودرو از ابتدای امسال تاکنون بسیار کمتر از نرخ مبادله‌ای و بازار آزاد و حتی در مقاطعی پایین‌تر از قیمت دولتی ۱۲۲۶ تومان بوده است. خودروسازان دولتی که لااقل سه دهه، خودرو را با قیمتی نزدیک به دو برابر قیمت تمام شده به مردم عرضه کردند، آیا اکنون در این ‌بازار متضرر شدند که رییس‌جمهوری این‌طور دلسوزانه درخواست محاسبه قیمت محصولات آنها را با دلار مبادله‌ای دارد؟

در واپسین روزهای ماه گذشته معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از دستور احمدی‌نژاد برای مبنا قرار گرفتن ارز مبادله‌ای در قیمت‌گذاری خودرو خبر داد و گفت: «درصد تغییرات قیمتی برای خودروهای مختلف متفاوت خواهد بود و قیمت‌های جدید براساس نظر سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولید‌کنندگان انجام خواهد شد.» محسن صالحی‌نیا تصریح کرد: «هدف دولت این است که تفاوت قیمت خودرو در کارخانه را با قیمت‌های حاشیه‌ای بازار از میان بردارد و بازار خودرو به نرخ متعادلی برسد.»

چهار سال میلیاردهاتومان از بیت‌المال صرف تبلیغ دستاوردهای عظیم و شگرف خودروسازان دولتی در رسیدن به خودرو ملی شد، اگر خودرو «ملی» است، که دیگر چرا باید قیمت آن با ارز مبادله‌ای محاسبه شود؟

اگر خودرو وارداتی است و بعد از سه دهه هنوز صنعت خودرو ایران خودکفا نشده، آمار گمرک که می‌گوید قطعات خودرو زیر قیمت حتی دلار ۱۲۲۶ تومانی به کشور وارد شده، ارز مبادلاتی که جای خود دارد.

حمایت از خودروسازان یا حمایت از دولت؟

همین اول یک سوءتفاهم را حل کنیم. آنچه از آن در خبرها تحت عنوان «خودروسازان» یاد می‌شود، همان شاخه درآمدزای دولت است. در ایران که به لطف انحصار دولت، خودروساز خصوصی وجود ندارد، یعنی در محاسبات جایی ندارد. آمار رسمی وزارت بازرگانی مربوط به همین ۹ ماهه اول امسال را نگاه کنید، نزدیک ۴۶درصد کل تولید به ایران خودرو، ۴۷ درصد به سایپا و زیرمجموعه‌اش پارس‌خودرو اختصاص داشته است.

یعنی این دو غول دولتی روی هم رفته بیش از ۹۳ درصد در بازار تولید خودرو سواری کشور سهم دارند. باقی تولید بر اساس آخرین آمار به خودروسازان راین با حدود ۲/۰ (۰ممیز۲)درصد، گروه بهمن با ۲/۰ (۰ممیز۲) درصد، کرمان موتور با حدود ۷/۰ (۰ممیز۷)درصد و نور چشمی چینی یعنی مدیران خودرو با نزدیک به شش درصد اختصاص دارد. این یعنی درآمد و احتمالا ضرر قیمت ۹۳ درصد بازار خودرو، مستقیم به جیب دولت می‌رود و احتمالا بخشی از آن هفت درصد باقی‌مانده هم به طور غیرمستقیم به جیب دولت برود.

بعد از ۸ سال: کجایند خودروهای ملی؟

در ماه‌های پایانی دولت احمدی‌نژاد، بالاخره با این دستور دکتر احمدی‌نژاد، مشخص شد حق با کدام طرف است. هشت سال است از دوره ریاست بذرپاش بر سایپا می‌گذرد و مطبوعات منتقد در مورد سوءتفاهم بزرگی به نام «خودرو ملی» بحث می‌کنند. چه شکایت‌ها و درگیری‌ها که در این هشت سال بر سر این موضوع پیش آمد.

منتقدان متهم به نادیده گرفتن پیشرفت‌ها و دستاوردهای عظیم صنعت خودرو می‌شدند. حال باید سوال کرد از آن چهار خودرو ملی چه خبر؟ احتمالا خودرو ملی یعنی خودرویی که در داخل تولید شود. محصولی که در داخل تولید می‌شود چه نیازی به ارز دارد؟ شاید خودروسازان در مورد خودرو ملی کمی بد به مردم توضیح دادند. اگر این خودروها ملی بودند، که دیگر چه نیازی به واردات دارند، که با ارز مبادلاتی قیمت آنها محاسبه شود؟

حمایت رییس‌جمهوری از تولید داخل یا جیب دولت؟

۲۶ دی‌ماه سال‌جاری یک روز پیش از انتشار این فرمان، روزنامه «شرق» در صفحه چهار، گزارشی درخصوص وضعیت واردات قطعات ساخت خودرو به کشور منتشر کرد. (اینجا ببینید) بر اساس این گزارش که استناد آن به آمار‌های رسمی گمرک جمهوری اسلامی ایران بود، بررسی میانگین قیمت دلاری که با آن قطعات خودرو به کشور وارد شده است، نشان می‌دهد میانگین قیمت دلاری که برای واردات قطعات خودرو به کشور صرف شده است با سال گذشته تفاوت چندانی نکرده و جز در آذرماه، که در آن هم هر دلار برای واردات قطعات خودرو برابر ۱۸۵۰ تومان بوده است، از ابتدا تا آبان‌ماه سال‌جاری، واردات قطعات خودرو با دلار ۱۲۲۴ تومانی به کشور انجام شده است که حتی از نرخ ۱۲۲۶ هم کمتر است.

اولا بخش عمده‌ای از قطعات خودروهای سواری در کشور توسط قطعه‌سازان تولید می‌شود که متاسفانه در سال تولید ملی و با وضعیت خاص بازار ارز، خودروسازان اصرار به واردات قطعات خودرو، از لنت ترمز پیکان گرفته تا قطعات خیلی ساده نظیر «پیچ» از سایر کشورها دارند. دوما، مگر ارز مورد استفاده خودروسازان مبادله‌ای بوده که قیمت‌ها هم با ارز مبادله‌ای محاسبه شوند؟ سوما،‌گیریم خودروسازان دولتی برای خرید قطعات مورد نیاز خود در آذرماه، از ارز گران‌تر که باز هم مبادله‌ای نبوده است استفاده کرده باشند، مگر هنوز خودروهایی که وسایل مورد نیاز آنها با ارز گران‌تر تنها در آذرماه، به کشور وارد شده‌اند به بازار عرضه شدند که از الان قیمت‌ها مبادله‌ای محاسبه شود؟

بررسی آمارهای گمرک که در اختیار عموم مردم است نشان می‌دهد قیمت ارز مورد استفاده برای واردات قطعات خودرو از ابتدای امسال تاکنون بسیار کمتر از نرخ مبادله‌ای و بازار آزاد و حتی در مقاطعی پایین‌تر از قیمت دولتی ۱۲۲۶ تومان بوده است.

وانگهی، آمارهای گمرک نشان می‌دهد در ۹ ماهه نخست سال‌جاری تنها ۹ درصد قطعات خودرو (به لحاظ وزن و تعداد) در آذرماه سال‌جاری یعنی تنها ماهی که خودروسازان دولتی قطعاتشان را با دلار نسبتا گران‌تر از هشت ماه قبل به کشور وارد کردند، وارد شده است. جا دارد نهادهای نظارتی، نظیر سازمان حمایت از مصرف‌کنندگان، بررسی‌های لازم را انجام داده تا مشخص شود خودروسازان دولتی که لااقل سه دهه، خودرو را با قیمتی نزدیک به دو برابر قیمت تمام شده به مردم عرضه کردند، آیا اکنون در این ‌بازار متضرر شدند که رییس‌جمهوری این‌طور دلسوزانه درخواست محاسبه قیمت محصولات آنها را با دلار مبادله‌ای دارد؟

—————–

این مطلب در روزنامه شرق، مورخ ۷ بهمن ۱۳۹۱، صفحه ۵ منتشر شد

۱۹ نفر در ام القراء اسلام از “گشنگی” مردند

23 ژانویه 2013 ۲ دیدگاه

سازمان بهشت زهرا وابسته به شهرداری اعلام کرده از ابتدای امسال تا کنون ۱۹ نفر در تهران به دلیل سوء تغذیه مرده اند. سوء تغذیه تقریبا همان گرسنگی است.

امروز چهارم بهمن ماه ۱۳۹۱ است. شاید هشت سال قبل، یا تا همین دو سال قبل، شنیدن خبر انسانی در تهران به خاطر “گرسنگی” عجیب و حیرت آور بود.

اما امروز باید بشنویم ۹ نفر مرد و ۱۰ نفر زن از ابتدای امسال تا بحال به خاطر گرسنگی بر اساس آمارهای رسمی(که عموما با حالت خاصی تنظیم می شوند) در پایتخت ایران مرده اند.

ahmadi

سهم تهران از تولید ناخالص داخلی چیزی بیش از ۳۰ درصد است. این که وضع تهران است، وای به حال شهرستان ها….

غذا نیست؟ سری به رستوران های تهران بزنید، اتفاقا پر از غذاست. منوهایی که یک وعده غذایی آنها بعضا بیش از ۲۰۰-۳۰۰ هزار تومان تمام می شود.

سری به رستوران های  اسفندیار  ، آنتروکوت  لوشاتو و …… و ببینید در تهران غذا زیاد هست. اما در همین تهرن، از اول امسال تا بحال ۱۹ نفر انسان مردند.

کدام تهران؟ تهرانی که می گفتند فقر ندارد، داشته باشد هم کسی به نان شب محتاج نیست. بی شک اگر نان شبی بود، ۱۹ نفر از گشنگی در ام القراء اسلام نمی مردند.

جا دارد یادی کنیم از پیغمبر اسلام: «مسلمان نیست کسی که همسایه اش گرسنه بخوابد»

ادعای اسلام و غیرت دینی دوستان دنیا را گرفته، گرسنه که سهل است، مسلمان هستند و در ام القراء اسلام ۱۹ نفر از گشنگی مردند.

و مردم…. خوشحالند که دو زورگیر اعدام شدند.

girl-tehran-3

سانس فوق العاده: تماشای ضجه زدن خواهران اعدامیان

21 ژانویه 2013 ۴۶ دیدگاه

اگر از دیدن صحنه اعدام دو پسر ۲۰ و ۲۴ ساله خوب لذت نبردید

اگر دیدن این صحنه ها برایتان مهیج و سرگرم کننده نبود

اشکالی ندارد

رسانه های “مرد” محور، “باوجدان” که به حریم شخصی افراد هم وارد نمی شوند، برای شما صحنه های ویژه ای تدارک دیدند

ضجه زدن خواهران دو قربانی پای چوبه دار (اتفاقا پر بازدید هم شده)

shivan2

قبلا هم نوشته بودم “مردی” و “مردانگی” و “اخلاق” در رسانه های حال حاضر ما فقط توجیهاتی هستند برای رسیدن به هدف. نوعی اسلحه که برای هدف قرار دادن وجدان افراد طراحی شده. (اینجا: http://amirhadianvari.com/?p=2686)

اعدام دو زورگیر هم شد شاهد این مدعا

راست می گویند”قصه خر سواری ملاست” واقعا راست می گویند

دستگاه قضا، همان دستگاه قضاست…

چطور حکم دو زورگیر که “زر” و “زور” ندارند خوب، عادلانه، لازم الجراست… باید صورت دو زورگیر را برای همه نشان داد. شیون خواهران آنها ها را هم به تماشای عموم گذاشت(اینجا: http://baztab.net/fa/news/21478)

حکم دادگاه در مورد مجری مشهور صادر شده، هنوز کسی جرات انتشار نام و چهره اش را ندارد. کسی هم حرف بزند متهم به نامردی می شود(اینجا: http://baztab.net/fa/news/21053/ )

آن وقت چهره دو زورگیر را نشان می دهند، که هیچ…. چهره خواهران دو نفر را در حال شیون و زاری بدون حتی واتر مارک یا فیلتری برای پوشاندن چهره با افتخار منتشر می کنند….

تا آنها که از دیدن این صحنه های مهیج عقب افتادند، برسند… شاید هم زاویه تماشای شیون و ضجه زدن دو دختر نوجوان برایشان خیلی محرک و جذاب بوده که شده پربیننده ترین خبر این سایت خبری

اما کار که به مجری مشهور می رسد، که اتفاقا همین دستگاه قضا محکومش کرده، نوشتن درباره محکومیتش بی اخلاقی و ورود به حریم شخصی او میشود، یا مثلا نگاه کردن به فیلم لب گرفتن دو نفر در اسانسور که به گفته نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران جزو حریم شخصی نیست، گمانه زنی در مورد هویت افراد، می شود بی اخلاقی!؟ (اینجا: http://baztab.net/fa/news/21290)

چطور نشان دادن شیون خواهران این متهمان و اعدام شده اخلاقی است و ورود به حریم شخصی نیست، اما حتی اشاره کردن به نام فلان اتاقک اقتصادی و گلایه و از عملکرد روابط عمومی آن، در شرایطی که فرد شاکی در محیط عمومی شکایت خود را فریاد زده، میشود “ورود به حریم شخصی افراد”

گیریم دو متهم زورگیری حقشان بوده اعدام شوند، خواهر و خانواده اش را چرا به نمایش عموم میگذارید، آنها هم باید به گناه برادرانشان بسوزند، با نشان دادن چهره شان و بازنشر چهره آنها آبرویی هم برایشان می ماند؟

فقط یقه سفید های اقتصادی که با استفاده از زر و زور دوست دختر و همسر دوم و… میگیرند و وعده و وعید می دهند آبرو دارند؟ 

اینها زندگی شخصی ندارند، احتمالا در آینده قرار نیست شوهر کنند؟ 

shivan

به اندازه کافی تماشاگر برای اعدام جمع نشده بود، نا راحت شدید؟ کف و سوت خوب نزدند، دل چند نفر هم این وسط سوخته… صبح تا غروب در صدا و سیما به جنازه هایشان هم فحش می دهند، در حالی که دزدان میلیاردی “یقه سفید” قهرمانان اقتصاد هستند …. چند نفری هم دل سوزاندند، که این جوانان می توانستند اینده بهتری هم داشته باشند…

یک نفر هم مثل من ننوشته چرا مجازات شدند، نوشته اگر عدالت است، باید برای همه باشند، هنوز حکم متهمان اختلاس ۳ هزار میلیاردی مشخص نشده…

کسی جرات نوشتن درباره انواع فساد اخلاقی فلان مدیر اقتصادی و مجری و… را ندارد(چون متهم به نامردی می شود)

چطور جامعه شناس وسط میکشید که تز بدهد که چگونه دل مردم برای زورگیران اعدامی نسوزد، اما جامعه شناسانتان نبودند که بگویند چرا مجری تلوزیون، مدیران اقتصادی و… فساد اخلاقی دارند؟ (اینجا: http://baztab.net/fa/news/21490)

زر و زورشان زیاد بود؟

چرا جامعه شناسانتان درباره تطمیع و تهدید خبرنگارانی که اخبار را گزینشی منتشر می کنند چیزی نمینویسند؟ کر و کور شدن خبرنگار و روزنامه نگار به بهانه کارت هدیه برنامه خبری، بورسیه دکتری، همکاری و حق التحریر و….فساد نیست؟ بزه نیست؟

فقط دل سوختن برای مرگ انسان ها(گیریم مجرم) ناهنجاری است که جامعه شناسان شما دنبال کشف دلیل آن هستند؟

فقط خواستن عدالت در مجازات ضد ارزش است، که جامعه شناسان باید در مورد دلایل آن بنویسند؟

کلاهتان را بالاتر بگذارید….

یاد اوری میکنم:

مردیت نبود فتاده را پای زدن….

اینها دیگر از فتادگی گذشتند، جنازه هستند…

جنازه شان را بزنید، ولی ذره ای به حرف های خودتان ایمان داشته باشید، حداقل به خانواده شان رحم کنید.

مردیت پای زدن چهره دو دختر که در مراسم اعدام برادران مجرمشان شیون می کنند بدون واتر مارک است؟

جناب آقای نویسنده که داد سخن در خصوص بی اخلاقی رسانه ها در کافه خبر سر می دهد، کجا تشریف دارند؟

به نمایش گذاشتن شیون و زاری دو محکوم به اعدام بی اخلاقی نیست؟

دیگر مطمئن شدم هیچ رسانه ای در ایران بی طرف و اخلاق گرا نیست. می خواهید بگویید خودت؟  من هم نیستم… شما هم باور نکنید

خدا به آخرت ما رحم کند

والسلام