بایگانی

بایگانی ژانویه

قیمت گازوئیل در ایران در مقایسه با جهان

21 ژانویه 2011 ۶ دیدگاه

؟؟؟؟؟؟؟دوست عزیز؛ هر نویسنده برای تهیه مطالب چندین ساعت وقت صرف می کند. لطفا اخلاق مدار باشید و در صورت استفاده از مطالب منبع مورد استفاده را ذکر کنید.
مطالب مشابه در همین وبلاگ:

اواخر پاییز و اوایل زمستان ۱۳۸۹، اقتصاد ایران درگیر تحولات بود. بی شک اگر مهمترین آنها بحث قیمت سوخت نباشد، یکی از مهمترین تحولات اقتصادی کشور در این دوره زمانی تغییر قیمت سوخت بوده است. قیمت گازوئیل و بنزین آزاد شد، هرچند ناگهانی، اما منطقی! در واقع قیمت گازوئیل در ایران نزدیک به رایگان بود و قیمت بنزین هم ارزان، منطقی به آن جهت که در دوران حاضر، می بایست قیمت سوخت در ایران به کشورهای دیگر نزدیک می شد و ناگهانی به آن جهت که واقعی شدن قیمت ها سال های سال به حال خود رها شده و یا به آن توجه خاصی نشده بود و ناگهان در یک دوره زمانی کوتاه قیمت سوخت دستخوش تغییرات بزرگی شد.

به هر تقدیر، در حال حاضر میانگین قیمت هر لیتر بنزین در کشورمان، ۵۵۰ تومان، تقریبا برابر با ۵۵ سنت و قیمت هر لیتر گازوئیل به طور میانگین ۲۵۰ تومان، نزدیک به ۲۵ سنت است. در اینجا قیمت گازوئیل را در دنیا بررسی شده است.

اگرچه افزایش قیمت گازوئیل در ایران پس از هدفمندی یارانه ها نسبت به قیمت قبلی در تاریخ ایران پس از انقلاب بسیار خاص بود، اما باید توجه داشت که با همین قیمت فعلی نیز، قیمت گازوئیل در ایران با کشورهای جهان تفاوت چشم گیری دارد. اگرچه کشورهایی مثل ونزوئلا یا قطر، گازوئیلشان را به بهای هر لتر یک سنت و گاه کمتر از یک سنت نیز عرضه می کنند، اما میانگین قیمت گازوئیل در بین ۱۰ کشور مشابه ایران، از نظر سرانه تولید ناخالص بیش از ۸۶ سنت است، که اگر قیمت هر لیتر گازوئیل در ایران را به طور متوسط ۲۵ سنت( ۱۵۰ سهمیه ای و ۳۵۰ آزاد، میانگین برابر ۲۵۰ تومان) در نظر بگیریم، باز هم از کشورهای مشابه خود(از نظر سرانه تولید ناخالص) قیمت پایین تری دارد.

گازوئیل در ایران و کشورهای مشابه

سرانه تولید ناخالص هر کشور می تواند به عنوان معیاری برای توان اقتصادی مردم آن کشور محسوب شود، در این قسمت به بررسی قیمت گازوئیل در ۱۰ کشور جهان که سرانه تولید ناخالص مشابه ایران دارند پرداخیتم. مشاهده می کنید که میانگین قیمت هر لیتر گازوئیل در این کشور ها حدودا ۸۶ سنت است، که در این صورت، قیمت گازوئیل در ایران بیش از ۶۱ سنت ارزانتر از کشورهای مشابه است.

t-g-1

دارندگان نفت

اکثر کشورهای دارای ذخائر نفت و گاز، فراورده های حاصل از نفت را به قیمت ارزانی به مردم کشور خودشان عرضه می کنند. این موضوع تا جاییست که کشورهایی نظیر کانادا و امریکا که از پیشرفته ترین کشورهای جهان به شمار می روند و وضعیت اقتصادی آنها با کشورهای توسعه نیافته یا در حال توصعه قابل قیاس نیست، گاه فرآورده ها را بارها ارزانتر از کشورهای توسعه نیافته عرضه می کنند.

در جدول زیر برخی از کشورهای دارای تولید کننده نفت را به همراه قیمت گازوئیل در آنها مشاهده می کنید.

t-g-2

قیمت گازوئیل در جهان

در این قسمت می توانید قیمت هر لیتر گازوئیل را با واحد سنت مشاهده کنید، به دلیل جلوگیری از حجیم شدن مطلب، اطلاعات به دنبال هم ارایه شدند، برای مثال: ایتالیا ۱۶۳ یعنی قیمت هر لیتر گازوئیل در ایتالیا برابر ۱۶۳ سنت است.

ایتالیا ۱۶۳ / بوتان – / کانادا ۹۰ / آفریقای جنوبی ۹۵/ اریتره ۱۰۷/ اسلواکی ۱۶۸ / فیلیپین ۸۱ / جامائیکا ۸۴ / سوازیلند ۹۳ / کیپ ورد ۱۴۳/ آلمان ۱۵۶ / تایلند ۶۴ / مکزیک ۵۴ / کنگو(برازاویل) ۵۷ / مالاوی ۱۶۷/ ایرلند ۱۶۴ / سوریه ۵۳ / بلیز ۵۳ / گامبیا ۷۵ / موزامبیک ۱۳۷/ دانمارک ۱۵۴ / پاکستان ۷۷ / بولیوی ۵۳ / لسوتو ۹۳ / زامبیا ۱۶۱/ فرانسه ۱۴۵ / قزاقستان ۷۲ / پاناما ۶۸ / نامیبیا ۸۸ / جنوب سودان ۱۲۵/ بلژیک ۱۳۴/ قرقیزستان ۸۸ / ایالات متحده ۷۸ / لیبریا ۱۰۳ / ماداگاسکار ۱۴۳/ بریتانیا ۱۶۵ / ویتنام ۷۷ / اکوادور ۲۷ / سودان ۴۵ / / موریتانی ۱۰۶/ لهستان ۱۴۰ / کره شمالی ۹۵ / ترینیداد و توباگو-/ نیجریه ۱۱۳ / جمهوری آفریقایی ۱۴۴/ لوکزامبورگ ۱۳۳ / لبنان ۷۶ ونزوئلا ۱ / آنگولا ۳۹ / بوروندی ۱۲۳/ سوئد ۱۵۲ / استرالیا ۹۴ / هنگ کنگ ۱۱۶/ مصر ۲۰ / بورکینا فاسو ۱۳۳/ اتریش ۱۴۳ / آذربایجان ۵۶ / ترکیه ۱۶۳ / الجزایر ۲۰ / رواندا ۱۳۷/ جمهوری چک ۱۴۵ / تایوان ۶۹ / تاهیتی (پلینزی) ۱۳۹ / لیبی ۱۲ / سنگال ۱۲۶/ آلبانی ۱۳۱ / اردن ۶۱ / کره جنوبی ۱۴۰ / جزیره گوادلوپ ۱۵۴ / ساحل عاج ۱۲۰/ بلاروس ۱۰۶ / مالزی ۵۳ / سری لانکا ۷۵ / کوبا ۱۵۱ / چاد ۱۳۲/ لیختن اشتاین ۱۵۲ / اندونزی ۴۲ / ژاپن ۱۳۰ / پرو ۹۹ / مالی ۱۱۰/ سوئیس ۱۵۲ / امارات متحده عربی ۶۲ / مغولستان ۱۴۲ / گرانادا ۱۳۴ / اوگاندا ۱۲۲/ صربستان ۱۱۴ / میانمار (برمه) ۵۲ / ازبکستان ۷۵ / برزیل ۱۰۳ / زیمبابوه ۱۰۵/ بلغارستان ۱۳۷ / برونئی ۲۱ / فلسطین ۱۲۵ / کاستاریکا ۱۱۰ / مراکش ۸۳/ قبرس ۱۲۵ / عمان ۳۸ / تیمور لسته ۱۳۵ / اروگوئه ۱۱۷ / کنگو۱۲۱/ کرواسی ۱۳۷ / یمن ۱۷ / بنگلادش ۷۰ / پاراگوئه ۹۶ / کنیا ۱۱۴/ مجارستان ۱۳۸ / کویت ۲۰ / فیجی ۱۰۴ / هائیتی ۸۹ / کامرون ۱۰۴/ مونته نگرو ۱۲۱ / قطر – / نپال ۸۲ آنتیگوا و باربودا – / گابن ۹۰/ آندورا ۱۰۶ / ترکمنستان ۲۰ / گرجستان ۱۱۶ / کلمبیا ۷۳ / سومالی ۱۱۵/ یونان ۱۴۱ / بحرین ۱۳ / هند ۷۰ / جمهوری دومینیکن ۹۴ / تانزانیا ۱۳۰/ اسپانیا ۱۲۸ / عربستان سعودی ۹ / نیوزیلند ۸۵ / باربادوس ۱۰۳ / بنین ۱۰۳/ مولداوی ۱۰۴ / ایران۲۵ / ارمنستان ۱۱۱ / شیلی ۹۵ / گینه ۱۰۲/ استونی ۱۳۰ / ترکیه ۱۶۳/ سنگاپور ۹۰ / سورینام – / نیجر ۹۷/ اسلوونی ۱۲۶/ هلند ۱۴۵ / افغانستان ۹۶ / نیکاراگوئه ۸۲ / تونس ۸۴/ ایسلند ۱۳۱ / مالت ۱۵۶ / تاجیکستان ۱۰۰ / گواتمالا ۸۲ / اتیوپی ۸۹/ مقدونیه ۱۱۲ / موناکو ۱۵۵ / چین ۱۰۱ / گویان ۸۵ / سیرالئون ۹۱/ بوسنی و هرزگوین ۱۱۸ / نروژ ۱۶۳ / کامبوج ۸۹ / هندوراس ۸۰ / غنا ۹۰/ لیتوانی ۱۲۲ / پرتغال ۱۴۷ / گینه جدید پاپوآ ۹۰ / آرژانتین ۵۸ / توگو ۸۸/ لتونی ۱۲۳ / فنلاند ۱۳۹ / لائو ۷۶ / ال سالوادور ۸۱ / بوتسوانا ۱۰۲ / اوکراین ۹۶ / فدراسیون روسیه ۸۶ / کوزوو ۱۲۱ / رومانی ۱۲۲

——————————————————————————————————–

توضیحات: چنانکه در نظر داشتید، بهای گازوئیل در کشور های جهان بر اساس : سنت/لیتر آورده شده است.

آمار مورد استناد این صفحه، مربوط به پژوهشی از موسسه همکاری های فنی آلمان(German Technical Cooperation) مربوط به سال ۲۰۰۹ اخذ شده است که به سبب کامل بودن اطلاعات در سطح بین الملل در یک دوره زمانی مشخص مستند ترین گزارش موجود به نظر می رسد. آمارهای مربوط به سرانه تولید ناخالص از آمار بانک جهانی اخذ شده است.

این گزارش در سایت آینده نیوز منتشر شد

برادر محسن، مثل روزنامه تان می خواستید مملکت را اداره کنید؟

1 ژانویه 2011 ۸ دیدگاه

بی مقدمه

برادر محسن نمی دانم شما از آنچه در روزنامه شما می گذرد مطلع هستید یا خیر.

اگر بله، که نمی دانم چه دیدن و آیین و مرام و مسلکی دارید.  چراکه آنچه ما از آیین اسلام و مذهب تشیع و انساینت و اخلاق می دانیم این است در باورهای مذهبی مسلمین و شیعیان ندادن حق الناس و به تاخیر انداختن پرداخت مزد کسانی که برایتان کار کردند جرم و گناهی نا بخشودنی است. اسلام و تشیع را هم که کنار بگذاریم، نه اخلاق حکم می کند و نه انساینت که بیش از ۴ ماه حق و حقوق یک نفر دست شما باشد و وقتی برای طلب کردنش می آید تهدیدش کنید.

اگر محمود احمدی نژاد و دو کاندید دیگر سینه برای ریاست جمهوری صاف کرده بودند، بندگان خدا لااقل اداره یک روزنامه ۷۰ نفری( و بیشتر از آن) را در کارنامه داشتند.  اگر جسارت به شما نباشد، مردم  با خود فکر می کنند، کسی که در روزنامه وابسته به او، حق و حقوق ۵۰ نفرکمتر را به موقع نمی توانند بدهند و خبرنگاران روزنامه خودشان را تهدید به سیلی زدن می کنند، چطور می خواهد بیش از ۷۰ میلیون نفر “آدم” را اداره کند و احتمالا به آنها ازادی و رفاه هدیه کند. 

من علاقمندم که فرض را بر این بگذارم که نمی دانید. حالا اگر نمی دانید این چند خط را بخوانید تا آگاه شوید.

اینجانب بیش از ۳۰۰ هزار تومان از روزنامه شما به گواه آنچه از من منتشر شده طلب کار هستم.

طبق قول و قرار و عهدی که مسئولین روزنامه ـ که خود را از نزدیکان شما می دانند ـ قرار بود حق و حقوق ما آخر مهرماه پرداخت شود. که نشد!

مهر که گذشت و ابانماه آمد، گفتند  تغییر و تحولاتی در روزنامه رخ داده است و فردی به روزنامه آمده و قرار است همه چیز را سامان بدهد، آبان را هم در انتظار بودیم و حقوقی به ما ندادند.

گذشت و اذرماه شد، اواخر آذرماه پیش همان فرد رفتم، ایشان فرمودند گذشته ها گذشته و ربطی به من ندارد، شما هم انقد سخت نگیرید، تازه دو ماه است نگرفتید!

برایم عجیب بود این گفته ایشان که در ادامه وقتی  به ذکر خاطره ای پرداختند، برایم روشن شد ماجرا از چه قراریست.

ایشان به من گفتند جایی هستندکه یک خبرنگار دارند و بیچاره پول کرایه ماشین ندارد، بی ماشین و پیاده به محل کار می آید اما آنقدر با حیاست که طلب پول و حقوق عقب افتاده اش را از ما نمی کند( نمی دانم، احتمالا ما که حقوق می خواهیم بی حیا هستیم)

در ادامه چانه زنی هایی با ایشان کردم، اما هیچ تاثیری نداشت، حواله ام کردند به روزهای آتی، در روزهای آتی هم مراجعه کردیم و نتیجه حاصل نشد.

القصه اینکه کار رسید به ۱۶ آذر و از ۱۶ آذر به بعد هم که مشکلی داشتم تا اواخر آذر.

اوایل دیماه دوباره به روزنامه مراجعه کردم، به دوستانم که به طور ثابت در روزنامه فعالیت می کنند گفتم«به آن فرد بگویید پول من را بدهد، من نمی نشینم که حقم را بخورند»

آن فرد که جلسه داشتند نهایتا پس از ۴۵ دقیقه تشریف آوردند و ما موفق شدیم در آسانسور ایشان را ملاقات کنیم، به ایشان گفتم من به صورت صلواتی با شما کار نکردم و کاری کردم،آنهم سه-چهار ماه قبل و بعد از این همه وقت مزد کاری که کردم را می خواهم.

گفت باید دبیر سرویستان به شما بدهد!

عرض کردم مگر  دبیر سرویس من (که الان همدیگر در سمت خود نیست و از روزنامه رفته است) در جایگاه مدیریت مالی روزنامه است، فرمودند خیر، شمابه ایشان زنگ بزنید تا مدیر امور مالی ما با ایشان صحبت کند.

القصه که مدیر امور مالی و آن فرد همه کاره و رئیس الروسا، بحث هایی کردند که نتیجه ای نداشت جز اینکه بفرمایید انشالله تا آینده زود پرداخت خواهیم کرد.

من آن روز رفتم و از دوستان شنیدم که آن رئیس الروسا،  ما را مورد لطف قرار دادند و به چندین نفر از اعضای تحریریه فرموند«اگر این پسره ـ ظاهرن از پسرمنظورشان من بودم ـ انواری اگر از زندان نیامده بود می خواباندم زیر گوشش»

به دوستان هم گفته است که این پسره ( من را می فرمایند رئیس الروسای مودب روزنامه فخیمه ملت ما ) چرا به من نگفته«آقا» جناب رضایی ما در خبر می نویسیم  «محمود احمدی نژاد» کسی باز خواستمان نمی کند که چرا ننوشتید آقا، چه خبر است و چه فضیلت خاصی در ایشان من دیده ام و تجربه کردم که باید از قید آقا استفاده کنم و اصلا مگر نیاوردن آقا کنار اسم ایشان جرمی دارد؟

بگذریم، من مانده ام رئیس الروسای یک روزنامه ایا از گفتگو عاجز است که خبرنگاران روزنامه اش را تهدید به ضرب و کتک کاری می کند؟

من نمیدانم راست و دروغ این ماجرا را، ما هم شنیدیم.

سخن کوتاه کنم که،  امروز به دوستان وعده داده بودند که حتما حقوق ها را خواهیم داد، به مالی مراجعه کردم و مدیر مالیی گویی من که پاشنه در مالی را در آوردم را نمی شناسد گفت شما؟ عرض کردم انواری هستم که چند شب پیش با موبایلم ۳۰ تا ۴۵ دقیقه مکالمه فرمودید خاطرتان نیست؟ فرمودند : خب بفرمایید! عرض کردم برای گرفتن حق التحریر آمدم. فرمودند به رئیس الروسا، مراجعه کنید.

به دفتر ایشان رسیدم،گفتم می خواهم آقای رئیس الروسا را ببینم. گفتند شما؟ گفتم انواری هستم، برای گرفتن حقوق آمدم. فرمودند اجازه بدهید و به دفتر ایشان مراجعه کردند، که جناب رئیس الروسا، ظاهرن وقت دیدن حقیر سراپاتقصیر را نداشتند و حواله مان کردند به وقتی دیگر، چند ثانیه ای روی صندلی یخ کردم، بعد به منشی حضرت آقای رئیس الروسا، گفتم ظاهرا کاری با من داشتند(سیلی زدن را عرض می کنم) که فرمودند نمیدانم، الان گفتند وقت ندارند!

 

القصه اینکه نهایتا پس از ۳-۴ ماه، که دیدم مراجعه به امور مالی، رئیس الروسا، آن یکی برادر قبل از این یکی برادر و … هیچ نتیجه ای نداشت، اینجا نوشتم بلکه به گوشتان برسانند.

 

آقای رضایی

در انتخابات سال ۸۸، تعجب می کردم که چرا شما که این همه حرف قشنگ می زنید چرا هوادار زیادی ندارید.

حالا می فهمم که اگر محمود احمدی نژاد و دو کاندید دیگر سینه برای ریاست جمهوری صاف کرده بودند، بندگان خدا لااقل اداره یک روزنامه ۷۰ نفری( و بیشتر از آن) را در کارنامه داشتند.

من فکر می کنم ناظران، از جمله من، اگر جسارت به شما نباشد با خود فکر می کنند، کسی که در روزنامه وابسته به او، حق و حقوق ۵۰ نفرکمتر را به موقع نمی توانند بدهند و خبرنگاران روزنامه خودشان را تهدید به سیلی زدن می کنند، چطور می خواهد بیش از ۷۰ میلیون نفر “آدم” را اداره کند و احتمالا به آنها ازادی و رفاه هدیه کند.

تقریبا همه کاره روزنامه شما که-  لا اقل در اسم – سردبیری یک روزنامه ۵۰ نفره را عهده دار است، از اینکه در غیبت او، او را بدون لفظ آقا خطاب کردم، بر آشفته و نزد دیگران تهدید به سیلی زدن کرده است، من مانده ام چنین شخصی فردا روزی عهده دار مسئولیتی شود با زیر دستان خود چطور برخورد خواهد کرد.

جناب رضایی

شنیده بودم شما مقید به اصول مذهبی و اخلاق و … هستید، چطور با این اعتقادات چنین برخوردی با کسی که برای شما کار کرده است را بر می تابید؟

وقتی با احمدی نژاد مناظره می کردید، خاطرم هست که به چند نفر از دوستانم می گفتم خوب و اصولی بحث می کند، ولی می دیدم دیگران چنان تحویل نمی گیرند.

حالا می فهمم.

یا شما خبر دارید، یا ندارید.

اگر دارید که متاسفام، که پیرو مکتب شیعه و چهره ریشه دار نظام اسلامی چون شما، با کسی که برایش کار کرده چنین برخورد می کند. آیا همینطور می خواستید مملکت را اداره کنید، با تهدید به سیلی یا وعده حقوق ۴ ماهه؟

اگر هم ندارید که دوست دارم چنین باشد، اطرافیان خود را بهتر بشناسید.

یقین بدانید راه دیگری بود، از آن راه وارد می شدم و در وبلاگم نمی نوشتم.

 ——————————

این مطلب در وبلاگ ثبت شده  اینجانب در وزارت ارشاد منتشر شده است و نویسنده وبلاگ به هیچ وجه مسئولیت باز نشر آن در سایت ها یا وبلاگ های فیلتر شده را عهده دار نیست.