بایگانی

بایگانی نوامبر

پرونده ۵۰۰ اثر، سرقت آثار هنری و پارس آریان

23 نوامبر 2019 بدون دیدگاه

در چهار قسمت قبل در جریان بازخوانی پرونده مشهور به «سرقت ۵۰۰ اثر» به بررسی تشکیلات «پارس آریان» پرداخته شد. ارتباط این تشکیلات با چهره های دولتی نظیر وزرای کابینه، برخی چهره هایی مطرح در پرونده های اقتصادی و… همچنین به بازخوانی صورت های مالی شرکت و نقاط مبهم آن نیز پرداخته شد. حال جمعبندی و قسمت پایانی به حضور تقدیم میشود. در صورت تمایل ، جهت مشاهده قسمت های قبل از پیوندهای زیر استفاده کنید.

 

 

علی اکبر امین تفرشی: در قسمت های قبل برخی از اعضای هیات مدیره شرکت «سرمایه گذاری پارس آریان» بررسی شدند. اما مدیرعامل شرکت؛ علی اکبر امین تفرشی، متولد شیراز و مدیرعامل شرکت.

پیرو وضعیت شرکت داری بانکی در مجموعه پاسارگاد، تفرشی طبیعتا در اکثر هیات مدیره شرکت های گروه عضو است یا بوده! از اینها که بگذریم چند نکته جالب توجه درباره او وجود دارد. اول عضویت او در هیات مدیره بورس اوراق بهادار تهران پس از روی کار آمدن روحانی. او از سال ۱۳۹۳ به عنوان نماینده گروه ارزش آفرینان پاسارگاد وارد هیات مدیره بورس میشود.[۱] شرکتی- گروه ارزش آفرینان پاسارگاد – که  هم اکنون نیز عضو هیات مدیره آن است.

به سال ۱۳۸۸ بازگردیم، اندکی پیش از خروج اسفندیار رحیم مشایی از سازمان میراث فرهنگی در تاریخ ۷ تیرماه ۱۳۸۸، شرکتی تحت عنوان « سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران» تاسیس میشود. علی اکبر امین تفرشی، به نمایندگی از پارس آریان یکی از موسسان آن است، چهره دیگر میان موسسان که شاید آشناتر باشد، مهدی جهانگیری کوهشاهی، برادر اسحاق جهانگیری به نمایندگی از شرکتی به نام نارپ ایرانیان است. [۲] حال اینکه «نارپ ایرانیان» به شماره ثبت ۲۸۱۳۴۵ چیست و کیست موضوع این نوشته نیست!

دی ماه ۱۳۸۸، دیگر مشایی از سازمان رفته و بقائی جای او را گرفته است، شرکت جدیدی تاسیس میشود به نام « توسعه گردشگری آریا زیگوارت » اینجا هم مهدی جهانگیری حضور دارد، در سال ۱۳۹۰، امین تفرشی به نمایندگی از سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی و گردشگری ایران  در هیات مدیره آریا زیگورات حضور پیدا میکند![۳]

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

حراج تهران: در قسمت اول اشاره مختصری به موضوع حراج تهران شد. بانک پاسارگاد از طریق پارس آریان، بعد از آن از طریق بازرگانی همقدمان و پس از آن به واسطه دو تن یعنی کباری و سعدی به فردی به نام «علی اسلامی بیدگلی» مرتبط است. اسلامی بیدگلی به نمایندگی از عظام رئیس هیات مدیره شرکتی به نام «توسعه گردشگری سبا نگار پردیسان» میشود، دو عضو دیگر «علیرضا سمیع آذر» و «سیدمحمد بهشتی» هستند.

حال هیات مدیره حراج هنر تهران از چه کسانی تشکیل شده است؟ پاسخ اینجاست: سمیع آذر، سید مسیح بهشتی (پسر سید محمد بهشتی) و یک فرد دیگر: «مرتضی کاظمی»

مرتضی کاظمی: در حدود ۱۳ شرکت و موسسه، موسس، عضو هیات امنا و هیات مدیره بوده است. از جمله در کنار پیروز حناچی-شهردار تهران، در بنیاد فرش رسام عربزاده[۴]، موزه موسیقی شهرآوا در کنار سیدمحمد بهشتی[۵]، کمک به توسعه فرهنگ و هنر، در کنار علی جنتی-وزیر ارشاد وقت[۶]، آتی سپهر توسعه آریا نوآور؛ شرکتی که بازرس آن «خسرو فتح اللهی» از مدیران عظام بوده است[۷]، هنر بان آپادانا، که رئیس هیات مدیره آن «محمدعلی زم» بوده[۸]، نرم افزاری پویامهر به همراه محمدرضا اسمعیلی[۹]-عضو سابق هیات مدیره خبرگزاری مهر[۱۰] و… مرتضی کاظمی به همراه عضو دیگر هیات مدیره حراج تهران یعنی سمیع آذر و پدر سیدمسیح بهشتی؛ سید محمد بهشتی شرکتی به نام «هنر فردا» نیز تاسیس کردند.[۱۱]

 

جمع بندی

یک) بر اساس آنچه در قسمت های قبل آمد، شرکتی تحت عنوان «سرمایه گذاری پارس آریان» – به عنوان شرکت مادر بانک پاسارگاد، تحت عنوان «مسئولیت اجتماعی» اقدام به خرید آثار هنری کرده تا به قول خود «موزه بانک پاسارگاد» را راه اندازی کند! در ادامه بنابر مصاحبه هایی که انجام شده است، ا غلامرضا نامی، مسئول خرید موزه بانک پاسارگاد، میگوید «نمیدانسته آثاری که برای بانک خریده است دزدی بوده اند» کدام آثار؟ آثاری که پیشتر سرقت آنها از موزه هنرهای معاصر تایید شده بود و دست بر قضا، نامی سالها در آنجا کار کرده است. آثار دزدی از گالری آریا سر در میاورد و نامی آنها را برای بانک پاسارگاد خریداری میکند.

از معدود-و شاید تنها- شناسنامه آثار هنری در اختیار بانک پاسارگاد

از معدود-و شاید تنها- شناسنامه آثار هنری در اختیار بانک پاسارگاد

ابهام اول اینجا شکل میگیرد: تشکیلات در جوابیه هایی که منتشر کرده است، متذکر شده تمامی آثار این موزه دارای شناسنامه معتبر هستند، اثر دزدی چطور شناسنامه داشته است؟

 

دو) حراج تهران را – که این روزها خبر آن و فروش برخی آثار در آن خبرساز شده است، چه کسانی اداره می کنند؟ در قسمت اول، درباره چگونگی شکل گیری این حراج،موسسان و گردانندگان آن و ارتباط این مجموعه با بانک پاسارگاد، موزه هنرهای معاصر-که آثار از آن به سرقت رفته و بعد از بانک پاسارگاد سر در آورده – عباس ایروانی (مشهور به حاج عباس) مدیر گروه قطعه سازی عظام رسیدیم.

ابهام دوم: تحقیقات زیادی در مورد رابطه «فرار مالیاتی» با «مسئولیت اجتماعی» انجام شده است، که محل بحث آن اینجا نیست. اما در این مورد خاص ابهام اینجاست: مجموعه بانک پاسارگاد حضور خود در بازار هنر را «مسئولیت اجتماعی» عنوان کرده است. تعریف مسئولیت اجتماعی یا CSR – Corporate Social Responsibility – تعریف مشخصی است. این مفهوم جدید در اقتصاد به این موضوع میپردازد که شرکت ها باید در مقابل جامعه و محیط زیستی که از آن سود کسب کردند مسئولیتی بر عهده بگیرند.

ظاهرا این مسئولیت باید برای مجموعه اقتصادی هزینه ایجاد کند. برای مثال شرکت خودرو سازی در کشوری، جهت فعالیت های محیط زیستی مبلغی را به عنوان کمک به NGO های محیط زیستی پرداخت کند، یا هزینه تحقیقات درباره یک گونه در حال انقراض را پرداخت کند. این فعالیت برای آن شرکت سودی در بر نخواهد داشت.

برای مشاهده شرح بیشتر روی تصویر کلیک کنید
برای مشاهده شرح بیشتر روی تصویر کلیک کنید

به ابهام بازگردیم، چطور است که «پارس آریان» در صورت مالی خود، خرید آثار هنری و موجودی آثار هنری را در ردیف سرمایه گذاری های کوتاه مدت خود یا دارایی ها آورده است؟

اشاره حسابرس به نحوه ارزیابی موجودی آثار هنری پرداخته است، به چه شکلی این آثار ارزش گذاری شدند؟

 

برای دیدن سند در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

برای دیدن سند در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

 

برای مثال اگر اثر الف به مبلغ ۱۰ میلیون تومان بدوا توسط بانکی خریداری شود – از صاحب اثر یا از سارق- سپس این اثر به قیمت ۱۰۰ میلیون به یکی از وابستگان بانک فروخته شود و آن وابسته در نهایت اثر را در حراجی عرضه و بانک مجددا آن را ۱۰ میلیارد بخرد و در ادامه آن را در ردیف سرمایه گذاری یا دارایی های خود در صورت مالی قرار دهد، این پروسه چطور توسط حسابرس مورد ارزیابی قرار خواهد گرفت؟

 

سه) دلیل حضور برخی از اشخاص حقیقی و حقوقی که نام آنها پیشتر در پرونده های اقتصادی در مبطوعات مطرح شده است در جمع سهامداران شرکت پارس آریان چیست؟ ارتباط این مجموعه با چند واسطه، با چهره هایی نظیر مدلل ها، عظام و… چیست؟ آیا سهامداران از این شیوه در حضور تشکیلات پارس آریان در بازار هنر مطلع هستند؟

 

برای مشاهده شرح بیشتر روی تصویر کلیک کنید

برای مشاهده شرح بیشتر روی تصویر کلیک کنید

 

ابهام سوم: دلیل حضور اعضای هیات مدیره بانک پاسارگاد و شرکت پارس آریان در هیات مدیره های متعدد چیست؟ بارها مسئولان کشوری نسبت به «شرکت داری» بانک ها هشدار دادند، این همه شرکت با چه هدفی تشکیل شده است؟ همانطور که در قسمت های قبل آمده است، مدیران این تشکیلات در هیات مدیره شرکت هایی از: شرکت های دانش بنیان تهیه کننده دوربین های تشخیص چهره تا انرژی، آموزش و رسانه به چشم میخورد. چرا باید مدیران تشکیلات، هیات مدیره هایی ایجاد کنند که در آنها از وزیر تا آقازاده ها به چشم میخورند؟

 

[۱] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۴/۰۵/۱۳۹۳

[۲] : شماره نامه اداره ثبت: ۸۳۱۲/ث۸۸/۳۲

[۳] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۲۳/۵/۱۳۹۰

[۴] : صورتجلسه هیئت امنا مورخ ۱۷/۰۴/۱۳۹۸

[۵] : صورتجلسه هیئت امنا مورخ ۲۱/۰۶/۱۳۹۷

[۶] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۶/۰۷/۱۳۹۵

[۷] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۲۳/۱۱/۱۳۹۵

[۸] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۴۳۰۴۰۰۹۰۱۰۰۰۳۶۸

[۹] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۰۳/۰۴/۱۳۹۶

[۱۰] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۰/۰۵/۱۳۹۷

[۱۱] : طبق اساسنامه بموجب مجوز شماره ۳۹۵۹۶۷/۹۷ مورخ ۱۵/۱۰/۱۳۹۷ حوزه وزارتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی

پرونده ۵۰۰ اثر، سرقت آثار هنری و پارس آریان/ قسمت چهارم: از وزیرجوان تا وزیر اصلاحات

11 نوامبر 2019 بدون دیدگاه

خلاصه و یادآوری: در قسمت های قبلی این گزارش ابتدا به ارتباط مجموعه «پارس آریان» از شرکت های «بانک پاسارگاد» با ماجرای حراج تهران و مسئولان سابق هنر و فرهنگ کشور نظیر: «سید محمد بهشتی» و «سمیع آذر» همچنین گروه قطعه سازی «عظام» و «ایروانی» اشاره شد. 

 بعد به سراغ سهامداران شرکت پارس آریان رفتیم و به سهم اشخاصی نظیر «سید حسین میرمحمد صادق» «همقدم» و «همقدمان» و مرتبطان با خانواده مشهور «مدلل» پرداخته شد. پس از آن به «مجید قاسمی»- رئیس هیات مدیره پارس آریان پرداخته شد. مشخص شد یکی از موسساتی که قاسمی عضو هیات امنا و رئیس هیات مدیره آن است موسسه ای غیر تجاری تحت عنوان « پشتیبانی پژوهش های پیشرفته تهران »، سایر اعضای هیات امنا قابل توجه بودند، چهره هایی چون رضا اردکانیان-وزیر نیرو، آقازاده شیخ عطار و سیدکاظم ولدبیگی، حال قسمت چهارم تقدیم میشود.

 45

وزیر جوانی که این روزها حاشیه های مربوط به دریافت حقوق یکی از اقوامش مورد توجه رسانه ها قرار گرفته، به موضوع دیگری مشهور است. مبارزه با سرویس های ارزش افزوده که آقای جهرمی، وزیر ارتباطات درباره آن با هشتگ #حق_الناس می نویسد. یکی از شرکت های درگیر با موضوع ارزش افزوده که همواره در رسانه ها درباره آن بحث میشود شرکتی است مشهور به حصین که اعضای آن بعدها به گروه حصین مشهور شدند. اعضای مرتبط با گروه موسوم به «حصین» چه کسانی هستند؟

 

 

در قسمت قبلی اندکی راجع به ارتباط حجت شیخ عطار با مجید قاسمی و مجموعه بانک پاسارگاد گفته شد.  بیست و سوم مرداد ده سال قبل، در ساختمان شماره ۱۱۰ خیابان مطهری، نبش سهروردی شرکتی تاسیس می شود به نام «پردازش الکترونیک راشد سامانه» نام یکی از اعضای موسس آشناست: «حجت شیخ عطار» نایب رئیس هیات مدیره، «حمید فرنگ» رئیس هیات مدیره و «ابوذر مهرمنش» مدیرعامل[۱]. هم اکنون هیات مدیره شرکت از این قرار است: شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان، شرکت سرمایه‎گذاری فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان، شرکت پرداخت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان اروند.[۲] که همگی از مجموعه شرکت های مرتبط به بانک پاسارگاد و پارس آریان هستند. به این ترتیب که رئیس هیات مدیره «شرکت فناوری اطلاعات و ارتباطات پاسارگاد آریان –فناپ» مجید قاسمی، رئیس هیات مدیره پارس آریان و نایب رئیس بانک پاسارگاد، به نمایندگی از بانک پاسارگاد است[۳] و رئیس هیات مدیره دو شرکت دیگر «فناپ» است![۴][۵]

 41

ماجرا به اینجا ختم نمیشود، در واپسین روزهای سال ۱۳۸۸ نیز شرکتی تاسیس می شود به نام «طرح و توسعه حصین ایمن» فردی به نام «سجاد بنایی» جزو سهامداران و هیات مدیره و مدیرعامل شرکت است.[۶] ده سال بعد و در تاریخ ۲۳ اسفند ۱۳۹۷ شرکت نام خود را به «پیشرو فناوری اطلاعات رادین» تغییر میدهد.[۷] در مهرماه سال ۱۳۹۵، زمانی که بنایی( یا بنابی) عضو هیات مدیره بود، «میثم رجبی نهوجی» به عنوان بازرس اصلی شرکت معرفی میشود.[۸] رجبی نهوجی هم اکنون بازرس اصلی شرکت « فن آوران اکسون پردازش» هم هست، شرکتی که « مهدی کشاورز امیری» عضو هیات مدیره آن است.[۹] و مهدی کشاورز امینی عضو هیات مدیره شرکت «بصیر پردازش قشم» است، شرکتی که درباره ارتباطات آن با شیخ عطار و مجموعه پاسارگاد در قسمت سوم مفصل بحث شده است.

 42

با این تفاصیل حال جالب است بدانید: حمید فرنگ (یا فرهنگ) از دیماه سال ۱۳۹۶، مدیر عامل شرکت «ارتباطات سیار ایران» شده است. یک ماه بعد با حکم مهندس فرهنگ (یا فرنگ) «ابوذر مهرمنش» به سمت ریاست اداره کل ارزش افزوده همراه اول شد. تیر ماه امسال هم آذری جهرمی، وزیر ارتباطات طی حکمی «سجاد بنابی» را به سمت نایب رئیس هیات مدیره شرکت ارتباطات زیرساخت منصوب کرد. بحث درباره این جمع بسیار، اما غیر مرتبط با این پرونده است.

به بحث قبلی باز گردیم. در قسمت قبل یعنی کلوب بزرگان  به موسسه ای تحت عنوان «پشتیبانی پژوهش های پیشرفته تهران» برخوردیم که مجید قاسمی، رئیس هیات مدیره «پارس آریان» جزو هیات امنا و رئیس هیات مدیره آن بود. سایر اعضای هیات امناء نظیر وزیر نیرو –رضا اردکانیان، آقازاده شیخ عطار و سیدکاظم میرولد-رئیس هیات مدیره بانک پاسارگاد بررسی شدند، حال اعضای یکی از شرکت هایی که با میرولد مرتبط هستند بررسی میشود.

 43

علی عبدالعلی زاده: نماینده مردم ارومیه در مجالس دوم و سوم، استاندار آذربایجان شرقی در سال های ۷۱ تا ۷۶ و وزیر مسکن از ۷۶ تا ۸۴ بوده است. او هم اکنون نیز رئیس هیات مدیره «ساختمان شهرسازی هشتم» به نمایندگی از «مدیریت بازرگانی آینده نگر پاسارگاد» است. سایر اعضای هیات مدیره این شرکت عبارتند از: «آینده نگر توسعه خاورمیانه»، «علی کریمی قدوسی»به نمایندگی از شرکت «توسعه تجارت اندیشه نگر پاسارگاد»،  «اسمعیل دوستی» به نمایندگی از شرکت «مدیریت ساختمانی آریان پاسارگاد»، «سید اسماعیل مفیدی» به نمایندگی از شرکت «تدبیرگران پاسارگاد» به سمت عضو هیأت مدیره و مدیرعامل. [۱۰] البته عبدالعلی زاده در هلدینگ «نسیم سلامت پاسارگاد» به نمایندگی از شرکت «بیمه پاسارگاد» حضور دارد.[۱۱]

درباره اسمعیل دوستی، او نیز در سال ۹۴ در شرکت های مرتبط به «بانک سرمایه» حضور داشته، از جمله عضویت در هیات مدیره شرکت«توسعه ساختمان سرمایه» به نمایندگی از « تجارت الکترونیک سرمایه »، اگر به دو سال قبل بازگردیم، در جریان افشای تخلفات صندوق ذخیره فرهنگیان، علی انگجی مدیر عامل شرکت « توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم  » در گزارشی به شرح اقدامات خود پرداخته بود، در بخشی از این گزارش آورده بود: «با اطمینان از فساد و سوء استفاده رخ داده در شرکت به ملاقات مدیرعامل وقت بانک سرمایه جناب آقای دکتر خانی رفتم {….} و اعلام کردم که در خصوص فساد مالی و اختلاس انجام شده در شرکت به یقین رسیده ام. ایشان در پاسخ فرمودند که من هم به این نتیجه رسیده ام و بهتر است شما هرچه سریعتر شرکت را تحویل فرد دیگری که من معرفی خواهم کرد بدهید و به جای آقای بهزاد بهفر مسئولیت مدیر عامل شرکت توسعه ساختمان سرمایه را قبول کنید که بنده هم به دلیل نگرانی و ترس از وضعیت بسیار بد و حجم بالای تخلفات مالی انجام شده در شرکت توسعه تجارت سرمایه پایدار قشم و برای حفظ آبرو و اعتبارم پذیرفتم. »[۱۲] بحث درباره این موضوع مربوط به این مطلب نیست.

 44

علی کریمی قدوسی: برادر جواد کریمی قدوسی، نماینده مجلس است. در شهریور ۱۳۸۴ موسسه خیریه عصر نور تشکیل شد و هیات مدیره آن عبارتند از: علی جنتی (فرزند احمد جنتی و وزیر ارشاد سابق) ، علی کریمی قدوسی (برادر ارشد جواد کریمی قدوسی)، محمد ابراهیم معراجی، حامد خزاعی نژاد و احسان کریمی قدوسی. مهدی حکیمیان و نوید کریمی قدوسی نیز اعضای علی الدبل را شامل می شوند.[۱۳] هم اکنون نیز کریمی قدوسی عضو علی الدبل این خیریه است.[۱۴]

نکته اینکه فردی به نام « اسدالله امیراصلانی »  به نمایندگی از این خیریه در سال ۹۶ عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری ساختمانی عظام بود. سایر اعضای هیات مدیره نیز عبارت بودند از: عباس ایروانی – متهم فعلی در جریان رسیدگی به مفاسد اقتصادی- مصطفی ایروانی، انسیه سادات نجومیان و محمدقاسم محمدیان.[۱۵]

 

تعالی پویای ایرانیان

فروردین ماه امسال یک سایت خبری مطلبی درباره یک موسسه منتشر و سوال کرده بود: «آیا حضور مدیر روابط عمومی سابق فولاد مبارکه در هیات مدیره شرکتی که مدیر مسوول روزنامه دنیای اقتصاد و بهرام سبحانی مدیر عامل سابق فولاد مبارکه اصفهان در آن سهامدار هستند تصادفی است؟» انگیزه انتشار این خبر و جوابیه به آن موضوع این گزارش نیست؛ آنچه اینجا باید به آن پرداخت، حضور «مجید قاسمی» در ترکیب شرکای این شرکت، در کنار چهره های دیگری چون: محسن خلیلی عراقی صاحب برند بوتان یا مهدی فضلی، دارنده برند گلرنگ، پاکشو، اویلا، فامیلا  و…  است.[۱۶]

————————————-

[۱] : شماره نامه اداره ثبت: ۳۲/۸۷ث/۱۰۶۵۶

[۲] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۰/۱۰/۱۳۹۶

[۳] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۲۶/۱۱/۱۳۹۶

[۴]: صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۷/۰۴/۱۳۹۸

[۵] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی سالیانه و هیئت مدیره مورخ ۰۹/۰۲/۱۳۹۸ و ۱۳/۰۳/۱۳۹۸

[۶] : شماره نامه اداره ثبت: ۳۲/۸۸ث/۳۰۷۶۸

[۷] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۲۳/۱۲/۱۳۹۷

[۸] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۰۵/۰۷/۱۳۹۵

[۹] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی مورخ ۰۱/۰۴/۱۳۹۸

[۱۰] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۰۵/۰۴/۱۳۹۷

[۱۱] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۰/۰۳/۱۳۹۶

[۱۲] : حق مشاوره ۹۰ میلیونی و حق الزحمه ۶ میلیاردی برای حل یک پرونده/ وقتی فساد مالی در صندوق ذخیره فرهنگیان خانوادگی می‌شود+اسناد، خبرگزاری فارس، ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۶

[۱۳] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۷۳۰۴۰۰۹۰۱۰۲۳۱۲۶

[۱۴] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی مورخ ۲۹/۱۰/۱۳۹۷

[۱۵] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۳۱ تیر ۱۳۹۶

[۱۶] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۷۳۰۴۰۰۹۰۱۰۸۵۱۰۲

پرونده ۵۰۰ اثر، سرقت آثار هنری و پارس آریان/ قسمت سوم: کلوب بزرگان

6 نوامبر 2019 بدون دیدگاه

photo_2018-09-23_05-40-22-826x700

 

ماجرای ۵۰۰ اثر و موزه موسوم به «موزه بانک پارسیان» اتفاق کمی در حوزه هنرهای تجسمی نبوده و نیست. بی شک برای داشتن چشم اندازی روشن، باید دید این موزه متعلق به کیست و عمق مالکان تا کجاست. جهت شناخت بهتر «پارس آریان» کمی درباره ریاست هیات مدیره شرکت، یعنی «مجید قاسمی» بدانیم. وی از جمله مدیران اقتصادی دهه شصت است. ذکر تمام سمت های وی موضوع این گزارش نیست، اما مهم ترین سمت های او به این شرح است: از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۵ مدیرعامل «بانک ملی»  و از سال ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۸ رئیس کل «بانک مرکزی». از سال ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶ معاون صنعتی و پشتیبانی، همچنین قائم‌مقام وزیر نیرو. از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۰ رئیس هیئت مدیره شرکت «ذوب آهن اصفهان» و از سال ۱۳۹۲ معاون پژوهش‌های اقتصادی مرکز تحقیقات مجمع تشخیص مصلحت نظام.

این تمام ماجرا نیست…

 

 

کلوب بزرگان، نخبگان  و آقازاده

قاسمی عضو هیات امنای موسسه ای به نام «پشتیبانی پژوهش های پیشرفته تهران» است که همین چند ماه قبل براه افتاده است. دو نفر دیگر از اعضای هیات امنای این موسسه که اخیرا در طبقه دوم ساختمان شماره یک، کوچه پنجم در خیابان درختی شهرک غرب هم تاسیس شده قابل توجه است: «اردکانیان» وزیر فعلی نیروو آقازاده علیرضا «شیخ عطار»، حجت شیخ عطار؛[۱] دیپلمات کارکشته که در دولت احمدی نژاد و روحانی سفیر ایران در آلمان، در دولت های هاشمی و خاتمی سفیر ایران در هند بوده است. در سال های دهه شصت هم تجربه استانداری کردستان و آذربایجان غربی را در کارنامه دارد. حجت اما بیشتر به دنبال کسب و کارهای جدید است، همان ها که وزیر فعلی ارتباطات چند وقت یکبار درباره شان حرف میزند: سرویس های ارزش افزوده، او از بنیانگذاران گروه «حصین» است. در هیات امنا، نام «بهاء‌الدین شریعت» نیز به چشم میخورد، چهره علمی که در کنار قاسمی در موسسه خاتم (که بعدا به آن پرداخته خواهد شد) و دانشگاه بوعلی هم به چشم میخورد.

 

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

 

حجت شیخ عطار: نایب رئیس شرکت « بصیر پردازش قشم» در سال ۹۲ [۲] و بازرس همین شرکت در سال ۹۳ [۳]، مدیر عامل شرکت « داتیس آرین قشم» در زمان تاسیس[۴] و عضو هیات مدیره « خدمات فناوری نوآور پاسارگاد» در سال ۸۸ و در بدو تاسیس[۵] بوده است. البته شرکت خدمات نوآور پاسارگاد در سال ۹۶ منحل شد.[۶]

 

جچت شیخ عطار، فرزند علیرضا شیخ عطار

جچت شیخ عطار، فرزند علیرضا شیخ عطار

 

بصیر پردازش قشم: حجت شیخ عطار پس از تاسیس حضور رسمی چندانی در شرکت نداشته است، اما شرکت به نظر تنها از طریق او با مجموعه پاسارگاد ارتباط نداشته است و سایر اشخاص ارتباط بیشتری داشتند. این شرکت در سال ۸۵ تاسیس شده و برخی محصولات آن از این قرار است: سامانه ثبت چهره (Face Detection) ، محصولات مورد استفاده جهت پخش زنده تلویزیونی و سامانه های کنترل و ثبت سرعت خودروها. بر اساس آخرین اطلاع اعضای هیات مدیره شرکت را: «محمدرضا رزوان» رئیس هیئت مدیره، «محمد حسین فرداد» نایب رئیس هیئت مدیره، «محمد صادق مکارم» مدیرعامل و عضو هیات مدیره، «مهدی کشاورز امیری» هیات مدیره و «محمد مهدی صبوریان» هیات مدیره، تشکیل دادند. [۷]

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

محمدرضا رزوان: از جمله مدال آوران المپیاد های علمی و در حال حاضر عضو هیات علمی دانشکده علوم ریاضی دانشگاه شریف است. او علاوه بر بصیرپردازش قشم، عضو هیات مدیره « شرکت مهد تجارت گستران عطار»[۸] نیز به شمار میرود. ریاست هیات مدیره شرکت «طرح و توسعه پرتو انرژی ایرانیان»[۹] از دیگر فعالیت های اوست. او همچنین نایب رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت تازه تاسیس «پردیس صنایع سیلیکون آراز» نیز به شمار میرود، شرکتی که دیگر اعضای آن را «مهد تجارت گستران عطار» و «طرح و توسعه پرتو انرژی ایرانیان» تشکیل دادند.[۱۰]

m3-456x375

 

رزوان در سال ۹۳ عضو هیات مدیره شرکت « توسعه فن آوری همیار مهندسی تفاهم » بوده[۱۱]، شرکتی که هم اکنون هیات مدیره آن را اشخاصی چون: «مهدی میرمعزی» به نمایندگی از شرکت «پلی اتیلن گستران البرز»، شرکت «گسترش انرژی پاسارگاد» و شرکت «مدیریت طرحهای صنعتی نفتانیر» تشکیل دادند.[۱۲] نفتانیر از شرکت های زیر مجموعه گسترش انرژی پاسارگاد وابسته به بانک پاسارگاد است، تنها یکی از پروژه های آن خط لوله ششم انتقال گازاز میدان نفتی پارس جنوبی است.

سیدکاظم میرولد: ترکیب هیات امنا و هیات مدیره شرکت «پشتیبانی پژوهش های پیشرفته تهران» بسیار منحصر به فرد است. در آن از وزیر گرفته تا چهره های دانشگاهی قدیمی و نخبگان جوانتر و حال مدیران اجرایی-سیاسی به چشم میخورد. در اینجا اما به سیدکاظم میرولد، یکی از اعضای هیات امنا میرسیم، او از سال ۱۳۶۴ تا ۱۳۶۷ استاندار ایلام بوده، از ۱۳۶۷ تا ۱۳۷۵ نماینده ملایر در دو مجلس سوم و چهارم بوده، از ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۳ رئیس دیوان محاسبات کشور بوده، ظاهرا در دولت های احمدی نژاد سمت قابل ذکری نداشته، اما در سال ۱۳۹۲، با پیروزی حسن روحانی مجددا به عرصه بازگشته و از ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۳ معاونت سیاسی وزارت کشور را به عهده می گیرد.

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

هم اکنون او رئیس هیات مدیره بانک پاسارگاد است[۱۳] وبه همراه مجید قاسمی(نایب رئیس و عضو هیات مدیره و مدیرعامل بانک پاسارگاد) عضو هیات امنای «پشتیبانی پژوهش های پیشرفته تهران»[۱۴]. البته سمت های او به همینجا خاتم نمیشود. میرولد در سال ۱۳۹۶، به نمایندگی از شرکت «پارس آریان» نایب رئیس شرکت « نسیم سلامت پاسارگاد»[۱۵] میشود. هم اکنون میرولد به نمایندگی از «ارزش آفرینان پاسارگاد» عضو هیات مدیره شرکت «میدکو» است. هیات مدیره ای که سایر اعضای آن عبارتند از: مجید قاسمی به نمایندگی از بانک پاسارگاد – رئیس هیئت مدیره، علی اصغر پورمند، به نمایندگی از شرکت مبنای خاورمیانه – مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره، علی پالیزدار به نمایندگی از شرکت تامین آتیه سرمایه انسانی پاسارگاد وعلی اکبر امین تفرشیبه نمایندگی از شرکت سرمایه گذاری پارس آریان.[۱۶]

برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید
برای دیدن تصویر در ابعاد بزرگتر روی آن کلیک کنید

 

میرولد همچنین عضو هیات مدیره شرکت «مبنای خاورمیانه» -از زیر مجموعه های گروه مالی پاسارگاد- به نمایندگی از «بانک پاسارگاد» است[۱۷]، او در سال ۹۴ به نمایندگی از شرکت « سامان تجارت تدبیر ایرانیان» عضو هیات مدیره شرکت «گسترش انرژی پاسارگاد » بوده است.[۱۸] در همین سال، شرکت «شرکت توسعه انبوه‌سازی پاسارگاد» اعضای هیات مدیره خود را معرفی می کند؛ بر این اساس میرولد در اینجا به نمایندگی از«سامان تجارت تدبیر ایرانیان» نایب رئیس هیات مدیره است. رئیس هیات مدیره «علی عبدالعلی زاده»، نماینده شرکت «ساختمان شهرسازی هشتم» است. «علی اسلامی بیدگلی» نیز که در قسمت اول به او اشاراتی شده بود (اینجا بخوانید) در اینجا به نمایندگی از «پارس آریان» در هیات مدیره حضور دارد.[۱۹]

میرولد، رئیس فعلی هیات مدیره بانک پاسارگاد، پیش از این معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس دیوان محاسبات کشور بوده

میرولد، رئیس فعلی هیات مدیره بانک پاسارگاد، پیش از این معاون سیاسی وزیر کشور و رئیس دیوان محاسبات کشور بوده

 

نکته اینکه بر اساس اطلاع خبرگزاری ها، میرولد در تاریخ دهم شهریور ۱۳۹۲ با حکم وزیر کشور به سمت معاونت سیاسی وزیر منصوب شد[۲۰] و پس از هفت ماه استعفا داد[۲۱]، یعنی در فاصله ۱۰ شهریور ۱۳۹۲ تا پایان این سال، وی معاون وزیر بوده است. بر اساس صورت جلسه مورخ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۲، آقای میرولد به نمایندگی از «پارس آریان» عضو هیات مدیره شرکت «  توسعه انبوه سازی پاسارگاد » تا تاریخ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۴ انتخاب شد. [۲۲] این شرکت درتاریخ اول دی ماه ۱۳۹۲ (که هنوز میرولد از معاونت استعفا نداده بود) «علی اسلامی بیدگلی» را جایگزین میرولد می کند. [۲۳] تکلیف چهار ماه بین انتصاب به عنواتن معاون وزیر، فاصله تا معرفی جایگزین چیست؟ آیا میرولد طی این چهار ماه همچنان عضو هیات مدیره این شرکت بوده؟ که این میتواند در موضوع مرتبط با اصل ۱۴۱ باشد.

در قسمت های بعدی، ابعاد دیگری از این تشکیلات منتشر خواهد شد.

 

* نکته: اگرچه طبق قانون عضویت رئیس جمهور، معاونان و وزرا در هیات مدیره شرکت های خصوصی ممنوع است، اما عضویت در هیات مدیره موسسات غیرتجاری، مشمول ممنوعیت مندرج در اصل ۱۴۱ قانون اساسی نیست. حال اینکه در اینجا درباره هیات امنا بحث شده است.

 

[۱] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۸۳۰۴۰۰۹۰۱۰۶۴۹۴۸

[۲] : صورتجلسات مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده و هیئت مدیره مورخ ۲۳/۲/۱۳۹۲

[۳] : صورت جلسات مجامع عمومی فوق العاده، عادی بطور فوق العاده و هیئت مدیره مورخ ۲۶/۶/۹۳

[۴] : شماره نامه اداره ثبت: ۹۰/ث م/۷۵۷۹

[۵] : شماره نامه اداره ثبت: ۳۲/۸۸ث/۲۳۶۶۱

[۶] : صورتجلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ ۲۵/۰۳/۱۳۹۶

[۷] : صورت جلسات مجامع عمومی فوق العاده، عادی بطور فوق العاده و هیئت مدیره مورخ ۲۶/۶/۹۳

[۸] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۳/۱۰/۱۳۹۷

[۹] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۰/۰۷/۱۳۹۷

[۱۰] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۸۳۰۴۰۰۹۰۱۰۷۳۸۶۶

[۱۱] :  صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۸/۰۸/۱۳۹۳

[۱۲] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۵/۱۲/۱۳۹۷

[۱۳] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۸/۱۰/۱۳۹۵

[۱۴] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۸۳۰۴۰۰۹۰۱۰۶۴۹۴۸

[۱۵] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۰/۰۳/۱۳۹۶

[۱۶] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۸/۱۱/۱۳۹۵

[۱۷] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۲۳/۰۸/۱۳۹۵

[۱۸] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۰۶/۰۸/۱۳۹۴

[۱۹] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۰۴/۰۳/۱۳۹۴

[۲۰]: سید کاظم میرولد معاون سیاسی وزیر کشور شد ، خبرگزاری تسنیم، ۱۰ شهریور ۱۳۹۲

[۲۱] : محمد حسین مقیمی معاون سیاسی وزیر کشور شد، وب سایت دولت، ۲۸ دی ۱۳۹۳

[۲۲] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۳۰/۲/۱۳۹۲

[۲۳] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱/۱۱/۹۲