پرونده ۵۰۰ اثر، سرقت آثار هنری و پارس آریان/ قسمت دوم: از همقدم و همقدمان تا مدلل ها و رابطه با بانک پاسارگاد
در قسمت قبل اشاره کوتاهی به شرکت «همقدمان» شد. این شرکت حدودا ده سال قبل توسط: «علی ناظر زاده یزدی»، «علی کریمخانی» و «سید حسین میرمحمد صادق» تاسیس شد. [۱] اعضای هیات مدیره شرکت بر اساس آخرین اطلاع: مهدی قنادان-رئیس هیات مدیره، سیدحسین میرمحمد صادق– نایب رئیس هیات مدیره و وحید اسکندری عضو و مدیر عامل است. [۲]
- قسمت اول: از بانک پاسارگاد تا گروه عظام و حراج تهران
- قسمت دوم: از همقدم و همقدمان تا مدلل ها و رابطه با بانک پاسارگاد
- قسمت سوم: کلوب بزرگان
- قسمت چهارم: از وزیرجوان تا وزیر اصلاحات
- قسمت پایانی
همقدم با همقدمان
اشتباه نکنید! همقدمان که صاحب نماینده در هیات مدیره شرکت «پارس آریان» است با «همقدم» که دارنده بیشترین سهام پارس آریان- حدود ۱۰ و ۴ دهم درصد – متفاوت است. البته بیشتر در نام؛ رئیس هیات مدیره «همقدم» و نایب رئیس هیات مدیره «همقدمان» هر دو « سیدحسین میرمحمدصادق » است. [۵][۶] همقدمان نیز دارنده بیش از ۲ و ۲ دهم رصد سهام پارس آریان است. (یعنی دو شرکت روی هم حدود ۱۳ درصد سهام را در اختیار دارند.[۷] ارزش این سهام در تاریخ ترازنامه (۲۴۷۰۹۱۱۰۰۰۰۰ تومان ) حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده است.
مورد عجیب سلین
در اوراق مالی پارس آریان به شرکتی اشاره شده، به نام «مشاوره سرمایه گذاری سلین» این اوراق مربوط به اسفند سال ۱۳۹۷ است. اما همانطور که در تصویر زیر مشاهده میشود، شرکتی به این نام وجود ندارد.
این شرکت که به گواه اسناد پارس آریان دارنده حدود ۱۹ میلیارد تومان از سهام شرکت پارس آریان بوده است-کمتر از یک درصد شاید همان شرکت «مشاورین سرمایه گذاری سلین» به شماره ثبت ۳۳۳۹۷۷ باشد. شرکتی که در تاریخ ۱۴ آذرماه ۱۳۹۱ نام خود را به «توسعه ساختمانی سلین» تغییر داده و این تغییر را در ۲۳ اسفند ۱۳۹۱ در اداره ثبت به شماره «پ ۱۶۲۴۲۴۹ » ثبت و تایید کرده است.
به هر روی جستجوی نویسنده برای یافتن شرکتی به نام «مشاوره سرمایه گذاری سلین» که جزو سهامداران شرکت پارس آریان آمده و حسابرس هم تایید کرده نتیجه ای در بر نداشت.
اما شرکت «مشاوره سرمایه گذاری سلین» یا همان «توسعه ساختمانی سلین» شرکتی است که در سال ۹۴ عضو هیات مدیره شرکت تکوین الکترونیک بوده، نکته آنکه در همان تاریخ سیدحسین میرمحمدصادق هم در همین هیات مدیره حضور داشته است. [۸]اعضای شرکت را وابستگان به «سام» نماینده سامسونگ در ایران تشکیل دادند که در آینده به طور مفصل به آنها پرداخته خواهد شد.
ماجرای بدهی ۵ هزار و ۷۰۰ میلیاردی تا رانت ۶۵۰ میلیون یورویی
سال ۱۳۹۶، در جریان افشای نام بدهکاران بانکی، محمود صادقی-نماینده مجلس، اعلام کرد فردی به نام «سامان مدلل» بدهی کلانی به بانک سرمایه دارد، این بدهی ۵۷۵۴۰۰۰۰۰۰۰۰۰ (۵ هزار و ۷۵۴ میلیارد ریال) اعلام شده بود. همچنین سال ۹۲ و اوایل روی کار آمدن دولت «حسن روحانی» «احمد توکلی» به «علی لاریجانی» رئیس مجلس شورای اسلامی نامه ای نوشت و از رانتخواری ۶۵۰ میلیون یورویی یک تاجر واردکننده روغن و مواد روغنی خبر داد. احمد توکلی، رئیس سابق مرکز پژوهش های مجلس در نامه ای نوشته بود: «بر اساس این تفاهمنامه، بانک مرکزی متعهد میشود به تأمین و فروش ۶۵۰ میلیون یورو برای آن تاجر. به این ترتیب وی میتواند کشتیهای حامل بار خودش را تخلیه و بار را ترخیص کند، بدون آنکه ارز از بانک مرکزی بخرد؛ بلکه مبلغ ۱۵۰ میلیون یورو را ۴ ماه بعد میخرد و ریالش را میدهد، مبلغ ۲۵۰ میلیون یورو را ۵ ماه بعد، و ۲۵۰ میلیون یورو را نیز ۶ ماه بعد عمل میکند… امتیازی که به هیچ واردکننده خصوصی و دولتی داده نشده است». یکی از رسانه ها در همان زمان در گزارش تکمیلی خود، تأکید کرده بود، محمدرضا نعمتزاده، وزیر وقت صنعت، معدن و تجارت، خود شخصا با ارسال «نامهای محرمانه» به بانک مرکزی «خواستار اختصاص این ارز» به گروه تولیدی مورد اشاره شده است.»
نام فرد مورد نظر اعلام نشد، ولی چندی بعد «ولی الله سیف» در در جریان یک مصاحبه، درباره رانت ۶۵۰ میلیون یورویی گفته بود که «مسعود مدلل» تاجر وارد کننده کالای اساسی کشور است.
ارتباط مدلل ها با پارس آریان و بانک پاسارگاد
در ترکیب سهامداران پارس آریان، روی سایت بورس سه شخص دارنده جمعا حدود ۵ و ۴ دهم درصد از سهام شرکت هستند. ارزش این سهام بیش از ۱۰۶ میلیارد تومان در تاریخ ترازنامه ارزیابی شده است. [۹] اما اینها چه کسانی هستند که از آنها تحت عنوان «شخص حقیقی» یاد شده است؟
اولین نفر «ستاره منصوبی»، دومین نفر «محمدهادی نیک لعل فرد» و سومین نفر «عفت ارزانی» است. این سه شخص ظاهرا با هم غیر مرتبط هستند، هیچ تشابه اسمی هم بین آنها به چشم نمیخورد. [۱۰]
به سال ۹۴ برگردیم، شرکتی به نام «بازرگانی سپید استوار آسیا » به شماره ثبت ۳۲۷۶۰۳، هیات مدیره خود را معرفی می کند: ستاره منصوبی، رئیس هیات مدیره است، عفت ارزانی هم نایب رئیس هیات مدیره است، نکته اما یکی دیگر از اعضای هیات مدیره است«مسعود مدلل» [۱۱]
در سال ۹۳، شرکتی به نام: « کشاورزی و دامپروری دام بذرهانه » به شماره ثبت ۴۵۳۴۴۰ تاسیس میشود «سامان مدلل» رئیس هیات مدیره است. [۱۲] در سال ۹۴ «آرمان مدلل» نایب رئیس هیات مدیره این شرکت میشود.[۱۳] هم اکنون آرمان مدلل نایب رئیس شرکت «تخلیه و بارگیری کیان مهر ماهشهر» به شماره ثبت ۴۷۸۵ است؛ شرکتی که رئیس هیات مدیره آن «مسعود مدلل» است. [۱۴]
در سال ۹۴، ستاره منصوبی نایب رئیس هیات مدیره شرکت «افق تجارت پیام» به شماره ثبت ۴۰۱۱۵۵ بوده، رئیس هیات مدیره «سعید مدلل» است.[۱۵]
یک روز قبل از این تصمیم، سعید مدلل به سمت نایب رئیسی هیات مدیره شرکت «آواگستر شمال» به شماره ثبت ۲۸۲۱۴۱ انتخاب شده بود، شرکتی که رئیس هیات مدیره آن «محمدهادی نیک لعل فرد» است. [۱۶] دومین شخص حقیقی در ترکیب سهامداران پارس آریان. البته ماجرای خاندان مدلل مفصل و از حوصله این نوشته خارج است.
در قسمت های بعدی، ابعاد دیگری از این تشکیلات منتشر خواهد شد.
[۱] :شماره نامه اداره ثبت: ۳۲/۸۷ث/۲۱۹۱۳
[۲] : جلسه هیات مدیره مورخ ۳۱ تیرماه ۱۳۹۸
[۵] : صورتجلسه هیئت مدیره همقدمان مورخ ۳۱ تیر ۹۸
[۶] : صورتجلسه هیئت مدیره همقدمان مورخ ۲۸ تیر ۹۷
[۷] : یادداشت توضیحی صورت های مالی، صفحه ۳۳، ردیف های یک و یازده
[۸] : مجمع عمومی سالیانه عادی مورخ ۳۰ تیر ۱۳۹۴
[۹] : یادداشتهای توضیحی صورت های مالی شرکت پارس آریان-حسابرسی شده، صفحه ۳۳، ردیف های:۱۲،۱۹ و ۲۰
[۱۰] : یادداشتهای توضیحی صورت های مالی شرکت پارس آریان-حسابرسی شده، صفحه ۳۳، ردیف های:۱۲،۱۹ و ۲۰
[۱۱] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۱۱ آذر ۱۳۹۴
[۱۲] : شماره نامه اداره ثبت: ۱۳۹۳۳۰۴۰۰۹۰۱۰۰۸۷۱۷
[۱۳] : صورتجلسه هیئت مدیره مورخ ۱۷ شهریور ۹۴
[۱۴] : صورتجلسه هیأت مدیره مورخ اول تیرماه ۱۳۹۸
[۱۵] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۶ فروردین ۱۳۹۴
[۱۶] : صورتجلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده مورخ ۲۵ فروردین ۱۳۹۴