واردات ۶۱ تن «استامینوفن» و ۸ تن داروی «ضدافسردگی»
با توجه به اهمیت موضوع، تمامی اقلامی که طی یازده ماهه نخست سال جاری تحت تعرفه دارو و یا مواد شیمیایی مشابه تعرفه مزبور در آمار گمرک وجود دارد را می توانید در یک فایل قابل اجرا در برنامه Word در ۱۲۰ صفحه با حجم تقریبا ۲ مگابایت شامل وزن-ارزش-شرح تعرفه کالای وارد شده و کشور مبداء واردات از اینجا دانلود کنید
بررسی آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران نشان میدهد طی ۱۱ماهه نخست سالجاری بیش از یکمیلیاردو۶۰۰میلیوندلار (رقم دقیق: ۱۶۰۱۷۰۲۲۸۲ دلار) انواع محصولات دارویی به کشور وارد شده است که ۳/۷۴ درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص داده است.
ارزش واردات محصولات دارویی در ۱۱ماهه نخست سال قبل نزدیک به یکمیلیاردو۳۰۰میلیوندلار (رقم دقیق: ۱۲۹۷۱۹۷۲۹۶ دلار) بود که ۲/۶۸ درصد از کل واردات سال قبل را به خود اختصاص داده بود. این دو نشان میدهد واردات دارو از فروردین تا بهمن ماه امسال از نظر ارزش نزدیک به ۲۳/۴۷درصد افزایش داشته و سهم رده محصولات دارویی نیز از کل واردات نزدیک به یک درصد افزایش داشته است.
در این بین موارد قابل ذکری نیز به چشم میخورد، واردات نزدیک به هشت تن (رقم دقیق: هفتهزارو۶۰۱کیلوگرم) انواع: آل پرازولام، کامازپام، کلردیازپوکسید، کلونازپام، کلرازپات، دلورازپام، دیازپام، کاستازولام، لوفلازپات اتیل، فلودیازپام، فلونیترازپام، فلورازپام، هالازپام، لورازپام، لورمتازپام که بیشتر آنها در درمان انواع افسردگی کاربرد دارند از مبادی: امارات متحده عربی، ایتالیا، فرانسه و هند از آن جمله است.
همچنین طی ۱۱ماهه نخست سالجاری ۱۱/۵تن انواع: آلفن تانیل، آنیل اریدین، بزیترامید، برومازپام، دی فنواکسین، دیکفنواکسیلات، دی پیکپانون، فنتانیل، ستوبمیدون، متیل فنیدات، پنتازوسین، پتیدین، واسطه A، فنکسی کلیدین، که برای درمان بیماریهای گوناگون، همچنین بیهوشی و… کاربرد دارند از: اسپانیا، ایتالیا، هند، چین، اماراتمتحدهعربی و هند به کشورمان وارد شده است. کشورمان طی مدت مذکور همچنین ۶۱ تن انواع استامینوفن تحت کد تعرفه «۲۹۲۴۲۹۴۰»، چین، امارات، هند و لوکزامبورگ وارد کرده است. واردات۵۴۱ تن انواع ویتامینها و در تعرفهای دیگر تحت عنوان «داروهای حاوی ویتامین» ۱۱۹ تن از موارد جالب دیگر این فصل از واردات است.
اگر تجهیزات پزشکی، مواد شیمیایی مورد استفاده در پزشکی و داروسازی را نیز به داروها اضافه کنیم، آنگاه ۱۰کشور اصلی مبدا واردات دارو به کشورمان طی مدت مورد ذکر در اینجا عبارتند از: امارات متحده عربی، آلمان، چین، سوییس، هند، فرانسه، ترکیه، اتریش، کره و بلژیک. همچنین طی این مدت ۱۱/۵ تن پروتزهای دندان برای ساخت دندانهای مصنوعی و یکمیلیونو۹هزاردلار صرف خرید انواع یونیت و تجهیزات دندانپزشکی از کشورهای: چین، ژاپن، آلمان، ایتالیا، برزیل، تایوان، ترکیه، جمهوری چک و جمهوری کره شده است.
بر اساس گفته حسین کیوان، مدیرکل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت، ۸۰درصد تجهیزات پزشکی مورد استفاده در ایران از طریق واردات انجام میشود که ارزش آن بر اساس اطلاعات گمرک نزدیک به یکمیلیارددلار است که بزرگی این بازار با احتساب تولید داخل برابر ۱۲۵میلیارددلار خواهد بود. گفتنی آنکه آمارنامه دارویی کشور میگوید شرکتهای داخلی ۵۵درصد بازار دارو را در اختیار دارند این یعنی تمام واردات دارویی که در بالا گفته شد، ۴۵ درصد از نیاز داخل را تامین میکند. در ایران جمعا ۱۱۸۳ شرکت تولیدکننده و ۷۲۶ شرکت واردکننده دارو وجود دارد. نکته آنکه اگرچه بخش زیادی از نیاز دارویی کشور تحت برندهای شرکتهای داروسازی ایران انجام میشود، اما با توجه به واردات مواد شیمیایی مورد استفاده در تولید دارو، به نظر میرسد، تولید دارو در ایران نیز با واردات پیوند خورده است.
کشورمان طی حدود یکسال قبل بهخاطر برخی مسایل در سیاست خارجی، بهشدت در تامین دارو بهویژه داروهایی که تولید آنها نیاز به تکنولوژی بالا دارد دچار مشکل بود، در ماههای گذشته تلاشهای صورتگرفته در سیاست خارجی، امیدهایی را برای بهبود تامین نیاز دارویی کشور به وجود آورده است.
مطالب شما را دنبال میکنم. از اینکه بدون چشم داشت به روشنگری میپردازید متشکرم
دارو هایی که تحت نام داروی ضد افسردگی نام بردید در حقیقت انواع دارو های ضد تشنج هستند که کاربرد بسیاری در طیف وسیعی از بیماری های مختلف مغز واعصاب تا روانپزشکی دارند در حقیقت آچار فرانسه ی انواع بیماری های که با مغز سر وکار دارند محسوب میشند واثر ضد افسردگی ندارند ولی در اختلالات افسردگی هم بصورت کمکی استفاده میشوند
دوست عزیز مسعود
ممنون از توجهی که داری، اما این را هم در نظر داشته باشید که من مقاله پزشکی ننوشتم. گمرک هم داروها را به صورت جداگانه دسته بندی نکرده. گروهی از داروها را در ردیفی آورده و اونجا هم که نوشته شده:
…که “بیشتر آنها” در درمان انواع افسردگی کاربرد دارند …..
صریحا اشاره شده که از این چند رقم دارو، بیشترشان در درمان افسردگی مورد استفاده هستند و وارد بحث اینکه ایا درمان قطعی و … هست نشده ام. چون تخصص من نیست. همین قدر هم که اشاره کردم فقط برای این بوده که مشخص بشه این اسم های دارو به چه کاری می آیند. با یک پزشک هم مشورت کردم اسامی داروها را گفتم و ایشون گفتند اکثرا برای بیماری های افسردگی مورد استفاده هستند.
به هر تقدیر ممنون بابت توجهی که داشتید
جدا از افسردگی میزان مصرفی داروهای اعصاب و بیماریهای مرتبط با اعصاب هم در کل خیلی بالا رفته