۱۰۰ میلیارد تومان کجا رفت؟ پول بیمه کسر شده؟
18 فروردین ماه امسال، دستیار محمد شریعتمداری، وزیر کار در توئیتر نوشت:
با موافقت #محمد_شریعتمداری از منابع تسهیلات تخصیصی برای نجات کسب و کارها در بحران #کرونا ۱۰۰میلیارد تومان به مطبوعات برای گذر از این شرایط سخت اختصاص یافت.از آنجا که این تسهیلات شامل #رسانه هایی میگردد که تعدیل نیرو نداشته باشند امیدوارم برای حفظ اشتغال #روزنامهنگاران موثر باشد. (اینجا)
بزرگی عدد ۱۰۰ میلیارد تومان زمانی مشخص میشود که آن را با یارانه سال ۱۳۹۸ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقایسه کنیم. چهار روزنامه شرق، اعتماد، دنیای اقتصاد و خبر جنوب که بیشترین یارانه را سال قبل از این وزارت دریافت کردند، روی هم کمتر از ۲ و نیم میلیارد تومان دریافتی داشتند.
۱۰۰ میلیارد تومان ۴۰ برابر این رقم است. پس از گذشت حدود سه ماه از این اعلان، هیچ گزارشی از چگونگی اختصاص آن منتشر نشده است. بد نیست پیام برازجانی، در راستای شفافیت عملکرد وزارت خانه متبوع خود، شرح و گزارشی از درخواست های دریافت این بودجه برای اعضای صنف روزنامه نگاران منتشر کند.
همچنین چه خوب بود اگر انجمن صنفی روزنامه نگاران تهران، به جای برگزاری جلسات ریش سفیدی و… از این وزارت خانه درخواست میکرد فهرستی از عملکرد این بودجه منتشر کند.
برازجانی همچنین نوشته است این یارانه به نشریاتی اختصاص خواهد یافت که در ماه های اخیر (کدام ماه ها؟ عملا تاثیر کرونا پس از فروردین امسال در نشریات دیده شد و پس از این نیز احتمالا ادامه خواهد یافت) اخراج و تعدیل نداشتند؛ در توضیح راه اثبات اخراج و تعدیل نیز نوشته است لیست بیمه ملاک وزارت خانه متبوع وی است.
این در حالیست که بدنه صنف میدانند عملا در اکثر روزنامه ها (به جز معدودی) اصولا خبرنگاران بیمه نیستند که در صورت تعدیل یا اخراج، این فرایند خود را در لیست بیمه نشان دهد. از سوی دیگر بسیاری از اخراجی ها، تحت عناوینی مثل: حق التحریر یا حق التحریر ثابت استخدام بودند.
به هر روی، این میتواند پیشنهادی برای انجمن صنفی روزنامه نگاران باشد، که اگر تا بحال به موضوع توجهی نکرده است، از همین حالا پیگیر ماجرای ۱۰۰ میلیارد تومان باشد.
مگر ما چند روزنامه کثیر الانتشار داریم؟ طبق رتبه بندی های رایج ارشاد، سر جمع ما کمتر از ۳۰ روزنامه قابل توجه داریم و جمعا کمتر از ۱۰-۱۵ روزنامه شناخته شده داریم که تحریریه متوسطی دارد. ۱۰۰ میلیارد اگر بین از ۱۵ روزنامه توزیع شده باشد، به هر روزنامه حدود ۱۰ میلیارد تومان خواهد رسید.
از طرفی، همین منبع در ا دامه نوشته است هزینه بیمه سه ماه بهمن، اسفند و فروردین، برای رسانه ها استمهال شده است، آیا مدیران رسانه ها نیز در حقوق خبرنگاران خود، حق بیمه را استمهال کردند یا کسر کردند؟
این ها سوالاتی هست که انجمن صنفی روزنامه نگاران استان تهران، میتواند از صاحبان امتیاز – به جای شرح قصه پدر و فرزندی کارفرما- بپرسد!