خانه > مطالب اصلی > گفت وگو با معصومه طاهری(همسر مهدی کلهر)

گفت وگو با معصومه طاهری(همسر مهدی کلهر)

معصومه طاهری موسوی همسر مهدی کلهر (مشاور محمود احمدی نژاد) و مادر نرگس کلهر است. وی دارای دکترای جغرافیای سیاسی و کارشناس ارشد آموزشی در صدا و سیما با ۲۲ سال سابقه خدمت است و در این سازمان به تدریس در دانشکده و شاغلین بخش خبر صدا و سیما مشغول است.

نرگس کلهر نیز پس از پناهندگی در گفت وگویی با حنا مخملباف گفته است وی در این شرایط سکوت را جایز نمی دانسته و امیدوار است پدرش نیز فیلم او را ببیند و نظر خود را عوض کند. مادر نرگس نیز یادآور می شود نرگس با دیدن رفتارهای غیرعادی پدر با مادر خانواده، از پدر که وی را سمبلی از حاکمیت می دانسته دلگیر شده است و شاید یکی از انگیزه های پناهندگی نرگس کلهر نیز همین باشد. در پایان یادآور می شود نرگس کلهر با فیلمی به نام «دارخیش» در جشنواره فیلم نورنبرگ شرکت کرده بود. داستان این فیلم اقتباسی از کتاب «گروه محکومین» کافکاست و به موضوع شکنجه می پردازد.

معصومه طاهری موسوی همسر مهدی کلهر (مشاور محمود احمدی نژاد) و مادر نرگس کلهر است. وی دارای دکترای جغرافیای سیاسی و کارشناس ارشد آموزشی در صدا و سیما با ۲۲ سال سابقه خدمت است و در این سازمان به تدریس در دانشکده و شاغلین بخش خبر صدا و سیما مشغول است. وی پیش از این به ارائه مقالاتی در روزنامه های اعتماد، همشهری، شرق، جمهوری، اطلاعات و حتی کیهان اقدام کرده است. خانم طاهری موسوی و آقای کلهر دارای سه فرزند دختر به نام های «شفق»، «سحر» و «نرگس» هستند. نرگس کلهر کوچک ترین عضو خانواده است که چند روز اخیر خبر پناهنده شدن وی به آلمان در رسانه ها مطرح شده است. در این گفت وگو، خانم طاهری به شرح شرایط خاص نرگس کلهر می پردازد. ضمن آنکه وی هرگونه جدایی از مهدی کلهر را تکذیب می کند و یادآور می شود ترک خانه توسط آقای کلهر در سال گذشته، به دلایل سیاسی بوده است. خانم طاهری یادآور می شود که جدایی نرگس از پدر نه به خواست نرگس کلهر، بلکه به دلیل عدم تمایل آقای کلهر به ارتباط با خانواده بوده است.

-با توجه به روزنامه هایی که شما در آنها فعالیت می کردید، به نظر می رسد شما اصلاح طلب باشید.
من گرایش خاصی ندارم. تحصیلات دانشگاهی دارم و مقالاتم هم علمی بوده است و بر اساس تحصیلاتم.

-به نظر شما چرا خانم نرگس کلهر به آلمان پناهنده شده اند؟
نرگس از سوم دبیرستان به دانشگاه علمی کاربردی رفت. در آن زمان تنها جایی بود که می شد ادامه بدهد. بعدش وارد کاردانی به کارشناسی شد. بالاجبار در رشته گرافیک تصویری قبول می شود. از دوم دبیرستان ریاضی خوانده بود. سال آخر را هنرستان می خواند و همان سال هم علمی کاربردی قبول شد.ابتدا به هنرپیشگی علاقه داشت. اما پدرش به او گفت اگر می خواهی هنرپیشه شوی باید مثل یک خمیر در دست کارگردان باشی و نرگس هم به توصیه پدرش گوش داد و یک کار ساخت: توهمات یک گربه ایرانی بود. جشنواره دانشجویی جزء ۱۰ فیلم برتر شد. کارهای دیگر کوتاهی هم داشت. سه دقیقه بیشتر نبود. فیلم های دیگری هم ساخته بود، مثل زلزله بم و… هفت، هشت فیلم کوتاه ساخته بود. فیلم اخیر را هم دیده بودیم که حدود دو سال پیش ساخته بود.

-یعنی پدرشان خودشان علاقه مند بودند ایشان کارگردان شوند و در زمینه فیلمسازی فعالیت کنند؟ آیا آقای کلهر مشوق ایشان بودند؟
حقیقتاً پدرشان تا چهار پنج سال پیش دغدغه داشت که چرا دو دختر دیگرش رشته هنری نخوانده اند. البته دختر بزرگم استاد پیانو است اما دغدغه داشتند (مهدی کلهر) که چرا آنها حرفه کارگردانی را انتخاب نکردند. زمانی که نرگس اعلام کرد می خواهد کارگردان شود، پدرش سعی می کرد مسائلی را به او تعلیم و آموزش بدهد. او هم اتفاقاً بچه صبوری بود و همیشه گوش می کرد. اگر جاهایی هم با پدرش اختلاف عقیده داشت سکوت می کرد.

-شما کی از هم جدا شدید؟
ما جدا نشدیم،

-آقای کلهر که گفته اند شما جدا شدید.
من این را طی یک جوابیه مستند و مفصل برای خبرگزاری های مهر و ایرنا که منشاء انتشار اخبار دیروز بودند ارسال کرده ام. چند وقت پیش آقای کلهر خانه را ترک کردند و از پیش ما رفتند. شاید اسمش را بتوان متارکه گذاشت، اما از لحاظ قانونی من همسر ایشان هستم. من هر چقدر فکر می کنم، نام ایشان هنوز در شناسنامه من است. نمی دانم بر چه اساس ایشان از من جدا شدند.

-ایشان گفتند شما درخواست طلاق دادید و از ایشان جدا شدید.
من سال ۱۳۸۵ به دلیل مشکلاتی که برای همه خانواده ها پیش می آید مثل فشارهای عصبی، متقاضی جدایی از ایشان شدم. اما حقیقتش چون در قوانین ما زمانی که زن تقاضای طلاق می کند باید از همه چیز بگذرد، بعد منصرف شدم. وقتی که منطقی تر فکر کردم و با بچه ها در میان گذاشتم، قرار شد صرف نظر کنیم. برگه عدم سازشی که من سال ۸۵ امضا کردم بعد از سه ماه که من و آقای کلهر دیگر پیگیر ماجرا نشدیم قانوناً از درجه اعتبار ساقط شد. من هم پشیمان شدم.

-ایشان یعنی الان با شما زندگی می کنند؟
ما تا سال ۸۷ با هم زندگی می کردیم، یعنی آن ماجرای سال ۸۵ مسکوت ماند و تا همین سال گذشته ما با هم زندگی می کردیم. مصالحه کردیم. در این مدت دو دختر من ازدواج کردند. ایشان بیماری قلبی داشت، حدود سه ماه ایشان در منزل بستری بودند و خود من از ایشان پرستاری می کردم. ایشان در این فاصله حتی در اواخر سال ۸۶ برای من پاسپورت گرفتند و… .

-ایشان عنوان کردند به خاطر همکاری شان با آقای احمدی نژاد از ایشان جدا شدید؟
مشکل ما در سال ۸۵ (و نه ۸۴ و انتخابات) به خاطر مشکلات دیگری بود. به هیچ وجه مشکل ما سیاسی نبود، فکر کنم این یک بهانه است. من حتی دور اول خودم به آقای احمدی نژاد در سال ۸۴ رای دادم و هیچ مشکلی با ایشان نداشتم، چون اصولاً من نگاه کلی به آدم ها ندارم و خاکستری نگاه می کنم. اصولاً ما در منزل در مورد مسائل سیاسی زیاد صحبت نمی کردیم. با مشی سیاسی ایشان هم کار خاصی نداشتیم. اما بعد از عمل قلب ایشان و پس از آن سه ماهی که در منزل بستری بودند، از خانه رفتند و حدود یک ماه از ایشان بی خبر بودیم.

-بر این اساس صرف نظر از سیاسی و غیر سیاسی بودن موضوع، یعنی شما اصولاً از آقای کلهر جدا نشدید؟
خیر، بنده از ایشان طلاق نگرفتم و هیچ درخواستی هم نداده ام. آن هم با شرایطی که ایشان می گویند که بدون هیچ ادعایی بروم.

-ایشان گفتند شما از ایشان جدا شدید و ایشان نفقه دختر شما را هم می دادند.
در قوانین ما نفقه دختر باید پرداخت شود اما به من نفقه یی ندادند. ایشان به نسبت حقوقی که دارند، اگر من بگویم ماهی چقدر به نرگس می دادند، شما خنده تان می گیرد. ایشان ماهی ۱۰۰ هزار تومان به نرگس می دادند. که من ۳۰۰ هزار تومان خودم به نرگس می دادم که با توجه به روحیاتش نرگس کمبودی نداشته باشد. آقای کلهر نفقه خود من را با توجه به اینکه من همسر قانونی ایشان هستم، یک سال تمام است که قطع کرده اند. که من بابت همین ندادن نفقه از ایشان شکایت کردم که الان هم این شکایت در مرحله اجرا است. ماهانه دادگاه برای من حدود ۴۰۰ هزار تومان نفقه تشخیص داده است. و حکم صادر کرده اند.

-شما با این اتفاق موافق بودید، یعنی پناهندگی دخترتان؟
به هر حال پدر و مادر مالک بچه نیستند. نرگس بسیار اکتیو بود. من هم مثل شما خبر پناهنده شدنش را از تلویزیون شنیدم. نرگس دو سال قبل چون در گوته فعالیت می کرد برای مدت کوتاهی به آلمان رفت برای دوره زبان. یک ماه رفت و برگشت. من خیلی متاسف شدم از این مساله. نرگس همیشه معتقد بود آلمان از نظر تکنولوژی سینمایی بسیار پیشرفته است. بعد از اینکه پدرش به او کمک نکرد تا در سازمان (صدا و سیما) فعالیت کند، نرگس رفت و در کلاس آلمانی ثبت نام کرد و حالاهم که متاسفانه پناهنده شده است… .

-ایشان گفتند نرگس همراه شما زندگی می کرده و…
آقای کلهر خیلی غیر منصفانه این مصاحبه ها را انجام داده اند. تمام مدارکی که من دارم، زوجیت من را ثابت می کند و امیدوارم خبرگزاری های مهر و ایرنا این مدارک من را چاپ کنند. من فکر می کنم خواستند یک مقداری کوتاهی هایی که شده در مورد نرگس را توجیه کنند.

-این قطع رابطه از طرف آقای کلهر بود یا شما و دخترتان؟
خیر، از طرف خود آقای کلهر بود. حتی زمانی که نرگس زنگ می زد به آقای کلهر، جواب نمی دادند. حتی وقتی می خواست این بار آخر به آلمان برود برای شرکت در این جشنواره، سه روز قبلش من خودم زنگ زدم به آقای کلهر که ایشان با نرگس صحبت کنند. که حتی ایشان جواب تلفن ما را ندادند.

———————–

این مطلب در روزنامه اعتماد > شماره ۲۰۷۷ ۲۳/۷/۸۸ > صفحه ۱ (صفحه اول) منتشر شد.

  1. نام
    9 ژوئن 2012 در 03:06 | #1

    درود
    آخرش چند درصد جدا شدین؟!
    بدرود.

  1. بدون بازتاب