خانه > مطالب اصلی > ۹۱ درصد اعضای کمیسیون های اقتصادی، اقتصاد نخواندند

۹۱ درصد اعضای کمیسیون های اقتصادی، اقتصاد نخواندند

پیش نوشت:سلام؛ مدت زیادی دیگه چیزی ننوشته بودم، اما بعد از یه مرخصی اجباری طولانی، دوباره برگشتم، اولین مطلب رو هم تو روزنامه جهان صنعت منتشر کردم، همین مطلب! راستیکه سایت ریالفا، به آدرس: http://rialfa.com هم راه اندازی شد، یه جورایی خودم راش انداختم، امیدوارم مورد توجه تون قرار بگیره، لطفا ویزیتش کنید و به دوستان هم معرفی کنید، بالاخره  ما که به جایی بند نیستیم و فقط مخاطب داریم.

***

نتیجه بررسی رشته تحصیلی اعضای پنج کمیسیون تخصصی اقتصادی مجلس:

** نظارت «جراح مغز و اعصاب» بر خصوصی سازی

** «کارشناس آب شناسی» در کمیسیون صنایع

** سخنگویی «کارشناس بیماری های گیاهشناسی» در کمیسیون اقتصاد

** «پرستاران و پزشکان» در کمیسیون انرژی

** محاسبه بودجه کشور با مدرک «دامپزشکی و پزشکی»

شاید در کمتر کشوری، سخنگوی کمیسیون ـ تخصصی ـ اقتصادی مجلس، دانش آموخته «بیماری های گیاهشناسی» و دبیر اول همان کمیسیون «دبیر معارف» باشد. یا شاید ایران تنها کشوری است که از طرفی تمام اقتصادش وابسته به نفت به نظر می رسد و از طرف دیگر از میان ۲۳ نفر عضو کمیسیون انرژی مجلسش ، تنها یک نفر مهندس نفت است و رئیس کمیسیون انرژی از قرار دانش آموخته «بیو مکانیک» است و دو نایب رئیس کمیسیون یکی «کارشناس آموزش» و دیگری «کارشناس علوم قرآن و حدیث» است. رشته تحصیلی پرستار و پزشک حسب قاعده نمی تواند ارتباط منطقی با نفت و گاز و انرژی برقرار کند؛ اما تعداد پرستاران و پزشکان در کمیسیون انرژی بیشتر از تعداد مهندسان نفت است. در کمیسیون صنایع و معادن «کارشناس آبشناسی» حضور دارد و «جراح مغز و اعصاب» به اجرای اصل ۴۴ در روزگار واگذاری غول های اقتصادی نظارت میکند.

پنج کمیسیون اصلی مسئول قانون گذاری اقتصاد کشور مجموعا ۱۰۸ عضو دارد و جالب است که از این میان، تنها ۱۰ نفر اقتصاد خوانده هستند و مابقی دانش آموخته سایر رشته ها هستند. این یعنی قانون گذاران محترم و اهالی سیاستگذاری اقتصاد کشور ۹۱ درصد اقتصاد نخواندند و فقط ۹ درصد آنها اهل اقتصاد دانشگاهی هستند.

این مطلب به بررسی تحصیلات و تخصص اعضای کمیسیون های تخصصی مربوط به اقتصاد خانه ملت می پردازد، البته در آینده نزدیک، همانطور که سراغ قانون نویسان رفتیم، سری هم به مجریان خواهیم زد.

یک پزشک و۲ پرستار درکمیسیون اقتصاد

اول به کمیسیون اقتصاد بپردازیم، لااقل اصالت نامش بیشتر از همه به این مطلب نزدیک است. کمیسیونی با ۲۳ عضو، از این ۲۳ عضو، تنها ۴ نفر اقتصاد خواند و مابقی دانش آموختگان سایر رشته ها هستند. سخنگوی کمیسیون آقای موسوی جرف دانش آموخته بیماری های گیاهشناسی است. دبیر اول کمیسیون اقتصاد، آقای موسوی لارگان، معارف اسلامی خوانده است. نایب رئیس اول،آقای دلخوش و دبیر دوم آقای مرعشی در رشته مدیریت دولتی تحصیل کردند. نکته جالب حضور دو پرستار، یعنی آقایان حیدری و خیری و آقای اکبرنژاد به عنوان پزشک در ترکیب این کمیسیون است.

تنها یک مهندس نفت در کمیسیون انرژی

اقتصاد ایران روی پاشنه نفت می چرخد، مسائل مربوط به نفت و گاز هم (اینطور که از ظاهر امر بر می آید) به عهده کمیسیون انرژی مجلس است.حالا جالب است که کاتوزیان، رئیس این کمیسیون «بیو مکانیک» خوانده است(بیومکانیک به استفاده از مکانیک کلاسیک در زمینه‌های علوم زیستی می‌پردازد) و از بین تمام اعضای این کمیسیون تنها آقای حسینی مهندس نفت است. دو نایب رئیس کمیسیون هم آقایان: کعبی و سودانی، به ترتیب کارشناسان آموزش و علوم قرانی و حدیث هستند. دبیر اول کمیسیون، آقای دهدشتی، پزشک و دبیر دوم کمیسیون آقای شبانپور مدیریت دولتی خوانده است. در این کمیسیون مهم هم حضور رشته ها عجیبی به چشم می خورد، از جمله: عسگر جلالیان، دانش آموخته علوم ارتباطات، سیدحسین ذوالانوار، دانش آموخته آبیاری و آبادانی و جاسم ساعدی، دانش آموخته علوم اجتماعی.

حضور کارشناس آب شناسی در کمیسیون صنایع

از بین کمیسیون های مورد بحث در این نوشتار، این کمیسیون بهترین وضعیت را از نظر ترکیب رشته ها و ربط آنها به موضوع کاری کمیسیون است! البته شرایط زیاد هم آرمانی نیست، اما با توجه به پنج کمیسیون دیگر، اینجا وضعیت بهتر به نظر می رسد، لا اقل در کمیسیون صنایع، در میان اعضا ۷ نفر مهندس وجود دارد. البته رشته های عجیب در اینجا هم به چشم می خورد، مثل دانش آموخته آب شناسی، یا دانش آموخته جامعه شناسی. آقای سجادیان، با مدرک زمین شناسی، گرایش آبشناسی عضو کمیسیون صنایع شده است. آقای اخوان جامعه شناس هم در کمیسیون صنایع عضویت دارد و لابد این رشته ها ارتباط تنگاتنگی با موضوع کاری کمیسیون تخصصی صنایع دارند!

محاسبه با فیزیک اتمی

همین اول در مورد این کمیسیون بگوییم، رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات، جناب آقای عبداللهی، دانش آموخته رشته مخابرات است! به نظر می رسد آنقدر موارد جالب در قسمت های قبل مرور شده باشد، که حضور دانش آموخته «فیزیک اتمی» و «دامپزشک» در کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات چیز عجیبی نباشد. البته حضور یک «پزشک» هم در این کمیسیون به چشم می خورد. آقایان: منادی سفیدان (دامپزشک)، کریمی(فیزیک دان اتمی) و شهرزاد(پزشک) مواردی هستند که ذکر شدند.

نظارت جراح مغز و اعصاب بر اجرای اصل ۴۴

این امیدوار رضایی، با آن امیدوار رضایی ( با نام مستعار محسن رضایی) که کاندیدای ریاست جمهوری شده بود، هرچند در نام مشترک هستند، اما در رشته تحصیلی اشتراک چندانی ندارد. آقای امیدوار رضایی میرقائد، جراح مغز و اعصاب است و در کمیسیون ویژه نظارت و پیگیری اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی عضویت دارد. دبیر اول کمیسیون هم مهندسی کشاورزی خوانده است. منصف که باشیم، انصافا جز آقای حاجی اصغری، که کشاورزی خوانده است، ترکیب تحصیلی سایر اعضای هیات رئیسه این کمیسیون ویژه را که اتفاقا دوره تصدی آنها همزمان شده است با خصوصی سازی غول های اقتصادی را می توان به هر ترتیب به وظیفه کمیسیون ارتباط دارد.

  1. omid
    14 آگوست 2010 در 12:48 | #1

    in aghaye omidvar rezai baradare Mohsen rezai hastand . zemnan takhasose ishan posst shast na maghz o asaab. pas shayad baaghie ete’laat e shoma ham haminjour nadarost baashad!

    • امیرهادی انواری
      14 آگوست 2010 در 13:18 | #2

      دوست عزیز، سری به این آدرس بزنیدhttp://parliran.ir/index.aspx?siteid=1&pageid=3065 این ادرس سایت رسمی مجلس شورای اسلامی و نماینده مورد علاقه شما هم در این ادرس معرفی شدند و رشته تحصیلی ایشان جراحی ذکر شده.
      حال اگر شما مشکلی دارید، بفرمایید لیست سایت مجلس اصلاح شود.
      با تشکر.

  2. ليلي
    15 آگوست 2010 در 14:38 | #3

    اخوی
    آن جراح مغز و اعصاب برای نظارت بر اجرای اصل ۴۴ کع ه عضو آنجا نشده… برای این رفه اونجا که…
    با این که خودم به اصوالگرایی اعتقاد دارم ولی حالم از اصولگراهای نان به نرخ روز خور دزد به هم می خورد

  3. 24 آگوست 2010 در 14:55 | #4

    @omid
    امیدوار رضایی برادر محسن رضایی هستش و زاده مسجد سلیمان ستند و امیدوار العان نماینده شهرستان مسجدسلیمانه. و در مورد تخصص: تخصص ایشان مغز و اعصاب هستش. پسر عمه ام رو امیدوار رضایی عمل کرده.

  4. نینا
    27 آگوست 2010 در 04:41 | #5

    امیر هادی درود بر تو و وبلاگ خوبت

  5. شرمین
    27 آگوست 2010 در 13:46 | #6

    mamnon azetelaat daghigh va vaghei jenabali moghei ke dar sathe aval keshvar ma in masael hast vaveyla…..vaveyla vase paiin … paiina

  6. iran64
    8 اکتبر 2010 در 08:29 | #7

    برادر اعزیر اگه اطلاع ندارید رشته مدیریت بازرگانی هم جزوه رشته ها اقتصادی میشه!

  7. مظلوم
    22 اکتبر 2010 در 12:16 | #8

    باتشکر فراوان از ایجاد این بستر عالی جهت اصلاح زیرساختهای ساختار نیروی انسانی ،متذکرمیشوم که تطبیق رشته های کلاسیک نمایندگان مجلس با گرایشات کمیسیونها،امکان ندارد چون ممکن است در یک دوره ۷۰درصد نمایندگان دارای مدرک کشاورزی باشند،دراینصورت کمیسیونهای دیگر بدون عضو میماند، مشکل اصلی کشور، ساختار کهنه انتخاب،مدیریت،نظارت اجرایی وقضاء در کشور است،که مع الاسف هیچکس توان اصلاح آنرا ندارد.

  8. زخم خورده
    22 آگوست 2011 در 02:11 | #9

    مظلوم :
    باتشکر فراوان از ایجاد این بستر عالی جهت اصلاح زیرساختهای ساختار نیروی انسانی ،متذکرمیشوم که تطبیق رشته های کلاسیک نمایندگان مجلس با گرایشات کمیسیونها،امکان ندارد چون ممکن است در یک دوره ۷۰درصد نمایندگان دارای مدرک کشاورزی باشند،دراینصورت کمیسیونهای دیگر بدون عضو میماند، مشکل اصلی کشور، ساختار کهنه انتخاب،مدیریت،نظارت اجرایی وقضاء در کشور است،که مع الاسف هیچکس توان اصلاح آنرا ندارد.

    با سلام حرف شما کاملا متین ومورد تایید است باید زیر ساخت اصلاح شود

  1. بدون بازتاب