خانه > مطالب اصلی > یاران یارانه های ۱ و ۲

یاران یارانه های ۱ و ۲

حالا اول پاییز ۸۹ هستیم و از تابستان ۸۷ که کارگروه تحول اقتصادی شکل گرفت، حدود دو سال گذشته.  از جمع ۲۰ نفره ای که روزهای اول آمدند، فقط نه نفر ماندند و مابقی رفتند.

بعضی ها مثل پور محمدی، به منتقد جدی دولت تبدیل شدند و بعضی های دیگر چون برقعی، از کارگروه تحول اقتصادی خداحافظی و به وزارت امور خارجه سفر کردند.  اما چه شده که آن ۲۰ نفر که با سر و صدای زیاد به عضویت در کارگروه مفتخر شدند، بی سر و صدا از آن خدا حافظی کردند و چه شد که اعضای جدید، بی سر و صدا تر منتصب شدند و کسی هم با خبر نشد. بی شک سوالی ست که پاسخ به آن وزن طرح و اجرای آن را تعیین میکند.

بر اساس آن چه احمدی نژاد در احکام انتصاب اعضای کارگروه تحولات اقتصادی نوشته است، براساس مصوبه مورخه ۲۲/۲/۸۷ دولت اختیارات اصول ۱۲۷ و ۱۳۸ قانون اساسی را به کارگروه تحولات اقتصادی تفویض نموده است . یعنی حضور واقعی این کارگروه به این تاریخ باز میگردد.

اولین روز سال ۱۳۸۷، احمدی نژاد برای اولین بار از تحول اقتصادی به طور رسمی سخن گفت و وعده آن را به مردم داد، پس از آن شمس الدین حسینی را به عنوان دبیر کارگروه تحولات اقتصادی منصوب کرد و پس از آن به مرور ۱۹ نفر دیگر را به عضویت در این کارگروه مفتخر ساخت. در اینجا مرور کوتاه به وضعیت آن یاران حلقه تحولات اقتصادی داریم، که البته؛ به گواه پایگاه اطلاع رسانی تحول اقتصادی، امروز که هدفمندی قرار است اجرا شود، بیش از نیمی از بنیانگذاران حلقه با استعفا، برکناری و …. از این جمع رفتند.

****


یاران حلقه (I)


****

علی سعیدلو

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷  دسته: حلقه اول  وضعیت: دیگر عضو نیست

سعیدلو سابقه حضور در وزارت خانه های صنایع و بازرگانی در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی و حضور طولانی مدت در صنایع دفاع و بنیاد را در کارنامه دارد. پس از مدت طولاتی سکوتش در دوران ریاست جمهوری خاتمی، بار دیگر با شهردار شدن احمدی نژاد از جزیره قشم به تهران آمد و در شهرداری مشغول شد.

پس از انتخاب احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور در سال ۸۴، ابتدا به عنوان وزیر پیشنهادی نفت به مجلس معرفی شد، اما نتوانست از مجلس شورای اسلامی رای اعتماد بگیرد، بنابراین معاون اجرایی رئیس جمهور شد. در دولت دوم احمدی نژاد به عنوان رئیس سازمان تربیت بدنی منتصب شد.

امیر منصور برقعی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷   دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

۲۴ آبان ۱۳۸۵ پس از بالا گرفتن اختلافات میان احمدی‌نژاد و رهبر بر سر انحلال سازمان برنامه و بودجه وی برکنار شد و احمدی‌نژاد امیر منصور برقعی را به عنوان رییس جدید این سازمان معرفی کرد، درحالی که صبح همان روز روابط عمومی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی خبر استعفای رهبر را تکذیب کرده بود.

امیرمنصور برقعی مانند احمدی نژاد فارغ التحصیل دانشگاه علم وصنعت است و آشنایی او با احمدی نژاد به زمانی برمی گردد که هر دو در کردستان حضور داشتند. برقعی اقتصاددان نیست و حتی برخلاف رؤسای قبلی سازمان مدیریت که در دانشگاه ها به تدریس مشغول بودند در نیروهای نظامی فعالیت کرده است. در حال حاضر عضو کارگروه تحول نیست و حالا از معاونت ها و مراکز اقتصادی دولت، به وزارت امور خارجه رفته است!


حسین صمصامی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷    دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

سرپرست ناکام وزارت اقتصاد و دارایی. خواهر زاده پرویز داوودی معاون اول وقت دولت. بعد از دانش جعفری به عنوان سرپرست این وزارت خانه معرفی شد، اما هرگز وزیر نشد. نه تنها وزیر نشد، بلکه حضورش در کارگروه تحول هم دوام چندانی نداشت.

سید مسعود میرکاظمی

تاریخ انتصاب:  ۵ خرداد ۱۳۸۷    دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

عضو رسمی سپاه که بیشتر فعالیت در مناصب نظامی بوده است، اما پس از روی کار آمدن احمدی نژاد به دولتمردی در قامت وزیر شهره شد، ابتدا وزیر بازرگانی و حالا وزیر نفت.

عبدالرضا مصری

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷   دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

وزیر سابق رفاه؛ در جریان استعفاهای مشاورین وزارت رفاه و تامین اجتماعی، در یک نامه از قول یکی از مشاوران به برخی مسائل مالی متهم شد. او سابقه طولانی در کمیته امداد امام خمینی(ره) داشت. مضری کسی بود که روزنامه خورشید با هزینه های بالا را تاسیس کرد که بعدها به سر انجام نرسید.


محمدرضا اسکندری

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷   دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

بی سر و صدا در تاریخ ۲۳ مرداد ۱۳۸۴ برای تصدی وزارت جهاد کشاورزی به مجلس معرفی شد و در دولت دهم بی سر و صدا از وزارت خانه خداحافظی کرد.

سیدمحمد جهرمی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷   دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

از دوران انتخابات مجلس ششم و ماجرای تایید انتخابات با احمدی نژاد اشنا بود. سابقه استانداری و فعالیت در نهادهای حاکمیتی چون: مجمع تشخیص و شورای نگهبان را در کارنامه دارد.از جمله کسانی بود که در پست وزارت کابینه احمدی نژاد دوام نیاورد و حالا هم رئیس بانک صادرات است. طرح های اقتصادی نظیر: انحلال سازمان برنامه و تقویت بنگاه های زودبازده در دولت احمدی نژاد را به او نسبت می دهند.

غلامحسین نوذری

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷    دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

یکی از سه وزیر نفت در کابینه محمود احمدی نژاد است.نمایندگی مجلس، ریاست حراست، مسئولیت های نظامی و.. را در کارنامه دارد.

مصطفی پورمحمدی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷  دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

چهره ایی قضایی که در دولت احمدی نژاد وزارت کشور را تجربه کرد. او را همه می شناسند، خاصه اظهارات جنجالی اش را در خصوص مفاسد اقتصادی همه شنیدند. پور محمدی از اولین وزرایی بود که از کابینه اول احمدی نژاد جدا و پس از آن به اظهارات افشاگرانه و جنجالی شهرت دارد. در حال حاضر رئیس سازمان بازررسی کل کشور است.


محمد عباسی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷   دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

از وزرای کم سر و صدا و حاشیه. وزیر تعاون در دو دولت که صاحب طبع هم هست. سابقه فرهنگی و مطبوعاتی هم دارد.

علی اکبر محرابیان

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷    دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

علی رغم حکمی که دادگاه به خاطر «اتاق امن» برایش صادر کرده بود، احمدی نژاد وی را مجددا برای تصدی وزارت صنایع معرفی کرد. از وزرای پر حاشیه به شمار می رود. پیش از وزارت مدیریت فروشگاه شهروند(در دوران احمدی نژاد)، معاونت سیما چوب و اداره یک شرکت خصوصی را در کارنامه داشت.


ابراهیم عزیزی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷  دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

در مورد این چهره که از ابتدا تاکنون همراه این کارگروه است باید کمی بیشتر توضیح داده شود. در سایت کارگروه، دوبار نام عزیزی(به عنوان دو نفر) تکرار شده است(که لازم است در صورت اشتباه اصلاح گردد). یکبار با عنوان«جناب آقای عزیزی» و با دیگر تحت عنوان«جناب آقای دکتر عزیزی»

به نظر می رسد با توجه به احکام آقای احمدی نژاد برای معاونت های: توسعه مدیریت و سرمایه انسانی، برنامه‌ریزی و نظارت راهبردی در تاریخ های:۲۹/۷/۱۳۸۶ و۷/۷/۱۳۸۸ این دو یک نفر باشند یعنی آقای ابراهیم عزیزی؛ او از جمله اعضای حقوقدان شورای نگهبان است که در تاریخ ۱۶/۵/۱۳۸۶ برای یک دوره سه ساله و با رای مجلس به این سمت منصوب شد. چند ماه بعد(۲۹/۷/۱۳۸۶) از انتخاب وی به عنوان عضو حقوقدان شورای نگهبان، در حکمی از طرف محموداحمدی نژاد در مهر ماه سال ۱۳۸۶ به سمت «معاون توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رییس‌جمهور» منصوب شد. وی به همراه غلامحسین الهام (وزیر دادگستری)از جمله اعضای شورای نگهبان هستند که در کابینه محمود احمدی نژاد در دولت نهم سمت اجرایی داشتند و بعد ها بحث برانگیز شدند.  همچنین وی جزو کمیته نویسنگان برنامه پنجم توسعه نیز به شمار می رود.


طهماسب مظاهری

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷  دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

از معدود چهره هایی به شمار می رود که هم با خاتمی و هم با احمدی نژاد کار کرده است. به مدت یک سال از شهریور ۱۳۸۶ تا ۱۳۸۷رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بود و رفتنش همراه با افشاگری و حاشیه های زیادی بود.پیش از این مسئولیت مظاهری بین سال‌های ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۳ وزیر امور اقتصادی و دارایی کابینه سید محمد خاتمی بود. بعد از جدا شدن از دولت احمدی نژاد، تصویر وی کنار مهندس موسوی در شب مناظره با احمدی نژاد به عنوان حامی موسوی در رسانه ها دست به دست شد.


فرهاد رهبر

تاریخ انتصاب: ۱۱ تیر ۱۳۸۷     دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

خیلی ها او را به عنوان چهره ای اقتصادی، آنهم از نوع امنیتی، به خاطر معاونت  اقتصادی وزارت اطلاعات در دوران هاشمی می شناسند. او پیش از انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی توسط محمود احمدی‌نژاد و تنزل دادن این سازمان به یکی از معاونت‌های نهاد ریاست جمهوری در اعتراض به این تصمیم از سمت خود استعفا داد، البته بعدها در مصاحبه هایی منکر استعفا شد.


محمد ناصر شرافت جهرمی

تاریخ انتصاب: ۱۱ تیر ۱۳۸۷    دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

او را راس هرم سه وجهی اقتصاددانان حاضر در شورای عالی تدوین برنامه پنجم توسعه می دانند.  او نسبت به داوود دانش جعفری، ابراهیم شیبانی و فرهاد رهبر شأن استادی دارد. از ناصر شرافت جهرمی به عنوان مرد پشت پرده اندیشه های اقتصادی احمدی نژاد نام می برند. شرافت سال هاست ریاست دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی را بر عهده دارد. اما هنوز مرتبه علمی او استادیار است. دانشکده ای که او ریاست آن را بر عهده دارد به دلیل آن که اعضای هیات علمی آن سال ها مسؤولیت اقتصادی مختلف را بر عهده داشته اند در میان روزنامه نگاران اقتصادی به مدرسه حقانی اقتصاد معروف است.


پرویز داوودی

تاریخ انتصاب: ۵ خرداد ۱۳۸۷     دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: دیگر عضو نیست

حالا بی حاشیه در مرکز تحقیقات استراتژیک ریاست جمهوری نشسته است. معاون اول در کابینه اول محمود احمدی نژاد و مشاور وی در امور اقتصادی بود. داوودی استاد اقتصاد در دانشگاه شهید بهشتی هم هست. او در گذشته مشاور و معاون اقتصادی رئیس قوه قضائیه جمهوری اسلامی بود .وی مدتی نیز در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی معاون اقتصادی وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که در آن زمان طرح‌های اقتصادی زیادی در سطح کلان پایه گذاری کرد. در دولت دهم، او بی سر و صدا گوشه نشینی اختیار کرده است.


شمس الدین حسینی

تاریخ انتصاب: ۲۵ اردیبهشت ۱۳۸۷  دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

این کشتیگیر اقتصاددان ریگ ته جوی کارگروه تحول اقتصادی است. از همه زودتر آمده و هنوز هم محکم بر صندلش تکیه زده. وقتی دانش جعفری وزیر اقتصاد بود، او بی سر و صدای رسانه ای آمد و دبیر شد، صمصامی، خواهر زاده داوودی سرپرست وزارت اقتصاد شد و او همچنان پشت میز کارش بود. تا دانش جعفری استعفا داد، صمصامی از وزارت اقتصاد رفت و او شد وزیر اقتصاد و البته، جاگاه دیرین خود را حفظ کرد. وی از سال ۱۳۷۴  تا ۱۳۷۷  به عنوان مدیر کل حوزه ریاست و بین‌الملل سازمان برنامه و بودجه کشور فعالیت داشت و به طور همزمان از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۷ هماهنگ‌کننده ملی پروژه‌های دفتر عمران سازمان ملل متحد بود. حسینی از سال ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۴ به طور همزمان نایب رییس کمیته برنامه ریزی توسعه صادرات بود و در سال ۱۳۸۵ به عنوان نماینده وزارت بازرگانی در کمیسیون تخصصی شورای بورس معرفی شد. در روز سه‌شنبه ۱۵ مرداد ۱۳۸۷، با ارایه پیشنهاد وزارت او توسط محمود احمدی‌نژاد (در سه‌شنبه ۸ مرداد) به مجلس شورای اسلامی، این پیشنهاد به رأی گذاشته شد و آقای دبیر تحول اقتصادی، موفق به کسب رأی اعتماد از مجلس و وزیر وزارت امور اقتصادی و دارایی شد.


محمدرضا فرزین

تاریخ انتصاب: ۳۰ شهریور ۱۳۸۷  دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

آقای سخنگو ظاهرا این روزها مشغول تکذیب اخباری است که به نقل از وی در روزنامه دنیای اقتصاد درج شده است. دیگر چهره اش همه مخاطبان تلوزیون را به یاد تحول اقتصادی می اندازد. حکمش را رئیس جمهور امضا نکرده، بلکه سید شمس الدین حسینی او را به عنوان سخنگوی کارگروه در تاریخ ۳۱/۴/۱۳۸۷  منصوب کرد. او بعدها در شهریور سال گذشته بازهم توسط شمس الدین حسینی، به سمت معاونت وزارت اقتصاد  ارتقا یافت. پیش از این احکام او در بنیاد مستضعفان و وزارت بازرگانی مناصبی داشته است.

مهدی رضوی

تاریخ انتصاب:   ۱۱ تیر ۱۳۸۷   دسته: حلقه اول   وضعیت فعلی: عضو است

****

یاران حلقه (II)

****

محمدرضا رحیمی

تاریخ انتصاب: نامشخص   دسته: دوم   وضعیت فعلی: عضو است

بعد از احمدی نژاد، او را میتوان بلند پایه ترین عضو کارگروه دانست. کیست که او و اظهارات عجیب اقتصادیش را نشناسد. همان کسی که دلار و یورو را نجس دانسته بود، اقتصاد پژو فرانسه را وابسته به ایران دانسته و اخم ایران را دلیلی واضح برای ساقط شدن شرکت پژو فرانسه دانسته بود. اظهارات سیاسی او هم جالب اند: « استرالیایی‌ها که یک مشت گله دار هستند»

یا در توصیف کشور انگلستان: «این کشور هیچ ندارد و نه آدم‌هایش آدم و نه مسئولانش مسئول هستند و حتی منابع زیر زمینی ندارد و یک مشت خرفت هستند که مافیا بر آنها حاکم است. ۵۰۰ سال دنیا را غارت کردند و جوانی که الان آمده است احمق‌تر از قبلی است و گویا خداوند آنها را نوکر آمریکا و صهیونیست‌ها آفریده است.»

وقتی رحیمی از رسانه ها در ماجرای مدرک تحصیلی کردان شکایت کرده بود، زاکانی، نماینده اصولگرا و حامی دولت مجلس مدرک رحیمی را قل دوم مدرک کردان دانسته بود. ماجرا آنقدر پیش رفت تا اینکه آقای احمدی نژاد در جلسه هیات دولت به طور رسمی از همکاران خواست که به رحیمی که مدرک ندارد «دکتر» نگویند.

به گفته سایت اصولگرای الف رحیمی آمر و طراح نقشه پرداخت چک ۵ میلیون تومانی به نمایندگان مجلس در ازای پس گیری استیضاح علی کردان بود که احمدی نژاد هم دستور رسیدگی و برخورد با عوامل آن را صادر کرد. عامل اصلی این پرونده مدیرکل امورمجلس ریاست‌جمهوری (زیر نظر رحیمی) بود.

رحیمی در زمانی به عنوان معاون اول رییس جمهور انتخاب شد که برخی از نمایندگان مجلس با پیگیری شکایت خود از وی بر این اعتقاد بودند که تخلفات وی در فساد مالی سر به فلک کشیده‌است و تمامی اسناد آن هم موجود است. رحیمی در دیوان محاسبات کشور، یکی از مسئولان اخراج شده شرکت بیمه ایران را که با توصیه یک نهاد امنیتی اخراج شده بود، به عنوان بازرس همان شرکت بیمه تعیین کرد و در نتیجه گزارشی غلط وی به احمدی نژاد، وی دستور برکناری مدیرعامل و تمام هیات مدیره اعضای شرکت بیمه ایران را داد.

جهان نیوز نوشت: رد پای یکی از مسولان در باند فساد بیمه‌ای کرج دیده می‌شود، یک چهره جنجالی و مسوول که دارای اتهامات متعدد فساد مالی و سیاسی است و در حال حاضر دارای مسئولیت است، متهم به همکاری و شراکت با یک باند فساد مالی در بیمه شهرستان کرج است.

سایت الف از قول احمد توکلی نیز نوشت:«جناب محمد رضا رحیمی، لابد اطلاع دارید آقایان جابر عبدالی، حمزه‌نویس و مسعودی در چه شرایطی هستند. من به عنوان نماینده مردم شریف ایران انتظار دارم توضیح بفرمایید که چکهای چند میلیارد تومانی و چند صد میلیون تومانی که به حساب شما واریز شده‌است از چه حسابهایی و مربوط به چه افرادی است؟»

دو نامه‌ای که نمایندگان مجلس در اسفند ۱۳۸۸ (۲۱۶ نفر) و فروردین ۱۳۸۹ (۲۳۳ نفر) خطاب به رییس قوه قضائیه در مورد پیگیری فساد اقتصادی نوشتند هم از سوی رسانه‌ها اشاره‌ای آشکار به رحیمی تعبیر شد.

الیاس نادران در جلسه علنی مجلس در مورد این نامه گفته بود: «آقای رحیمی رئیس حلقه فساد در خیابان فاطمی است که نسبت به جمع‌آوری منابع از محل منابع فاسد و توزیع آن تصمیم‌گیری می‌کرده‌است و اکنون تقریبا همهٔ اعضای این شبکه فاسد اقتصادی در خیابان فاطمی دستگیر شده‌اند الا معاون اول فعلی رئیس‌جمهور.» و مدعی بود که نمایندگان حامی رحیمی از میزان دخالت وی در این شبکه فساد باخبر نیستند.

مهدی غضنفری

تاریخ انتصاب: نامشخص   دسته: دوم   وضعیت فعلی: عضو است

مهدی غضنفری، وزیر بازرگانی و تحصیلکرده استرالیاست. او همچنین عضو هیات علمی دانشگاه نیز به شمار می رود. برخی از سوابق او عبارت است از: رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، عضو هیات علمی دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه علم و صنعت ایران، مدیر گروه برنامه‌‏ریزی و تحلیل سیستم‏ها، دانشکده صنایع، دانشگاه علم و صنعت

عبدالرضا شیخ الاسلامی

تاریخ انتصاب: نامشخص   دسته: دوم   وضعیت فعلی: عضواست

عبدالرضا شیخ الاسلامی اهل چالوس و وزیر کار دولت دهم است.


مصطفی محمد نجار

تاریخ انتصاب: نامشخص   دسته: دوم   وضعیت فعلی: عضواست

نجار دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی است. مصطفی محمد نجار در کابینه  اول ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و درکابینه دوم احمدی نژاد از تاریخ دوازدهم شهریور ۱۳۸۸ به عنوان وزیر کشور فعالیت کرد.

بیش از سابقه سیاسی، سابقه نظامی دارد و از جمله افرادیست که در لیست سیاه آمریکا بابت بلوکه کردن حساب های شخصی خارجی قرار گرفته است.

محمود بهمنی

تاریخ انتصاب: نامشخص   دسته: دوم   وضعیت فعلی: عضواست

رئیس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران پس از مظاهری است، البته مثل مظاهری با احمدی نژاد اختلاف ندارد و بیش از او با رئیس دولت هماهنگی و حرف شنوی دارد. متولد پشند کرج و  دارای لیسانس اقتصاد گرایش بانکداری، فوق لیسانس مدیریت بانکداری و دکترای مدیریت بازرگانی است.  وی پیش از تصدی دبیر کلی بانک مرکزی ، دارای سمت‌هایی چون معاونت و ریاست اعتبارات کل بانک ملی ایران، ریاست ادارات سرمایه گذاری، سازمان و روش‌های بانک، مدیریت امور معاملات و تسهیلات و بررسی طرحها بوده‌است.

صادق خلیلیان

تاریخ انتصاب: نامشخص   دسته: دوم   وضعیت فعلی: عضواست

وزیر جهاد کشاورزی و عضو کارگروه تحولات اقتصادی

****

مردان یارانه ای

****


صادق محصولی

از همه که بگذریم، مسئول توزیع یارانه ها(رقم آن مشخص نیست، ولی بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان است) کسی نیست جز وزیر رفاه. بی خود نیست که محصولی از وزارت خانه ای مثل وزارت کشور به وزارت رفاه در دولت دهم آمده است.

در سال ۱۳۸۴ برای پست وزارت نفت به مجلس هفتم معرفی شد ولی درنهایت با مخالفت نمایندگان وقت مجلس قبل از رأی گیری برای رأی اعتماد، انصراف داد. در آبان ۱۳۸۷ او برای تصدی پست وزارت کشور به مجلس معرفی شد. او پس از استیضاح و برکناری علی کردان به مجلس معرفی شد. در ۲۸ آبان ۱۳۸۷ از مجموع ۲۷۳ نماینده حاضر در جلسه، ۱۳۸ نفر به انتصاب او رای موافق و ۱۱۲ نفر رای مخالف و ۲۰ نفر دیگر رای ممتنع دادند.

محصولی با اینکه پس از انتخابات بحث برانگیز دهم در سمت خود بعنوان وزیر کشور ابقا نشد اما سرانجام در روز ۲۵ آبان ۱۳۸۸ با رای ضعیف نمایندگان مجلس شورای اسلامی (۱۴۹ رای موافق از مجموع ۲۶۵ رای ماخوذه) به عنوان وزیر رفاه و تامین اجتماعی انتخاب شد. پیشتر احمدی نژاد فاطمه آجرلو را برای این سمت معرفی کرده بود که با رای عدم اعتماد نمایندگان از این سمت باز ماند.

در هنگام جلسه رأی اعتماد به محصولی برای تصدی پست وزارت نفت در مجلس هفتم ایران، برخی نمایندگان مجلس با طرح موضوع ثروت محصولی با انتصاب او به این پست مخالفت کردند به طوری که در نهایت خود او مجبور به انصراف شد. یک سایت خبری مدعی شد که محصولی ثروت خود را حدود ۱۶۰ میلیارد تومان اعلام کرده‌است که آن را پس از رها کردن سپاه پاسداران، طی ده سال ساخت و ساز مسکن به دست آورده‌است.

اما محصولی این رقم را تکذیب کرده‌است. همچنین در سال ۱۳۸۴ علی عسگری نماینده وقت مشهد در مجلس هفتم با طرح پرونده ۵/۶ میلیون دلاری وی در خصوص نفت تاجیکستان اعلام کرد که این موضوع در کمیسیون اصل ۹۰ در حال پیگیری است.

محصولی اعلام کرده که در ۴۴ مزایده شرکت کرده و تنها در سه مزایده برنده شده‌است و درآمدهای او حاصل آن مزایده‌ها می‌باشد. قدرت الله علیخانی نماینده قزوین در مجلس هفتم شورای اسلامی ایران در باره محصولی گفته‌است: محصولی باید پاسخ دهد که منزل گران قیمت، درآمد میلیاردی، برج‌های میرداماد و زمین‌های بزرگ منطقه حسنی کیا را چگونه به دست آورده‌است.

امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نماینده مشهد در گفت وگو با فارس گفته‌است: سرمایه وی از راه مشروع کسب شده که بخشی از آن را با کمک تعدادی از بچه‌های جنگ صرف راه اندازی موسسه خیریه‌ای به منظور سرپرستی از ۴۰ خانواده بی سرپرست و ۴۰۰ کودک یتیم کرده‌است.

او از دوستان قدیم احمدی نژاد است محصولی رئیس ستاد انتخاباتی محمود احمدی نژاد در نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بوده‌است.روح الله حسینیان از حامیان محصولی در مجلس هشتم شورای اسلامی در پاسخ به سوال مبنی بر احتمال استفاده از پول محصولی به نفع تبلیغات انتخاباتی احمدی نژاد گفت: «اصولگرایان باید یک نفر پولدار داشته باشند تا از آنها حمایت کند تا بتوانند رای بیاورند.»

پرونده‌ای در مورد قرداد انتقال نفت به نخجوان که توسط محصولی انجام شده‌است در کمیسون اصل نود مجلس هفتم مطرح شد. فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد غرب درباره این قرارداد گفته‌است که محصولی تنها کسی است که خارج از وزارت نفت، امتیاز سوآپ نفت کسب کرده‌است. همچنین محصولی در زمانی که مسئول خرید اراضی متعلق به بنیاد شهید برای سپاه پاسداران بوده‌است با شکایت بنیاد شهید در این معامله مواجهه شد که در نهایت پرونده مختومه و محصولی تبرئه شد.

در ۲۸ آبان ۱۳۸۷ جلسه رأی اعتماد به محصولی برای تصدی پست وزارت کشور برگزار شد. اودر نهایت به عنوان وزیر کشور انتخاب شد. درست یکسال بعد در ۲۵ آبان ۱۳۸۸ به عنوان وزیر رفاه و تامین اجنماعی از مجلس رای اعتماد گرفت.

در پایان رآی گیری برای رأی اعتماد شمار رأی دهندگان برای محصولی یک بار ۲۷۳ و بار دیگر ۲۷۵ نفر اعلام شد. محصولی نیم درصد بیش از نصف آراء را به دست آورد.

برخی از نمایندگان مجلس معتقد بودند وزیر نصف به علاوه یک رای باید بیاورد و خواستار ابطال وزارت او شدند ولی علی لاریجانی رئیس وقت مجلس این موضوع را رد کرد لاریجانی همچنین اعلام کرد خود آراء را شمرده و صحت آن را تائید کرد. محصولی ضعیف‌ترین رأی اعتماد برای وزارت کشور درتاریخ جمهوری اسلامی ایران را به دست آورد. محمدرضا باهنر نائب رئیس وقت مجلس هشتم درباره آرای محصولی گفت: این رای، رای ضعیفی است و به نصف نمایندگان حاضر در جلسه بسیار نزدیک است.


دبیر شورای اصلاح یارانه ها همان رئیس سازمان مالیاتی است

بهتر است مخالفان اجرای هدفمندی یارانه ها ماست ها را کیسه کنند. کسی دبیر شورای تخصصی اصلاح نظام یارانه هاست که اول همین ماه بعد از آن همه ماجرا، بالا رفتن قیمت سکه و طلا و…وقتی که همه نگران بودند و هستند،  در پاسخ به اعتصاب سراسری صنف طلا فروشان ـ علی رغم بسیاری از مسئولان که در چنین مواقعی از در سازش و مذاکره در می آیند ـ گفته بود «هیچ سازشی نمی کند».

او کسی نیست جز علی عسکری، رییس سازمان امور مالیاتی و دبیر شورای اصلاح نظام یارانه های کارگروه تحول اقتصادی. همزمان در وزارت نیرو هم در جایگاه معاون برنامه‌ریزی و امور اقتصادی حضور دارد.

——————

این مطلب در سایت اینده نیوز منتشر شد

******************

بازتاب های این مطلب:

[+] شفاف

[+] عصر فردا

[+] لمون پرس

[+]هوادار

[+]تین نیوز

[+] کدوم

  1. اسي
    20 آوریل 2011 در 15:16 | #1

    عالی بود مرسی.

  1. بدون بازتاب