خانه > مطالب اصلی > حساب ما را از سیما جدا کنید

حساب ما را از سیما جدا کنید

در بسیاری از وقایع و موج های خبری، رویکرد های “خاص” صدا و سیمای آقای ضرغامی با توجه به آن “مفهوم خاص از رسانه” که در تعریف مدیران این سازمان هست، قابل توجیه به نظر می رسد.
 مثلاً وقتی دولت مستقر در کشور متحد ایران دچار مشکل شده، صدا و سیما سعی می کند با رویکرد خود به بازتاب اخبار بپردازد.

آن زمان که برخی اقلام در کشور کمیاب شده، صدا و سیما با رویکردی خاص، قصد تلطیف اوضاع را دارد.

اما حالا که بیش از ۲۴ ساعت از آن رخداد تلخ و زلزله شمالغرب کشور می گذرد، به عنوان کسی که دستی از دور بر آتش اطلاع رسانی دارد، مدام این پرسش را از خود می پرسم«با چه توجیهی صدا و سیما اینطور بی تفاوت به موضوع زلزله شمالغرب کشور پرداخته؟»

این سوال من تنها نبود؛ در چند روزنامه و رسانه رفت و آمدی دارم، تقریبا همه همکارانم این روزها همین سوال را می پرسند و هیچ پاسخی نداریم. کدام منافع ملی با انعکاس اخبار این رخداد تلخ به خطر می افتاد؟

از نخستین ساعات زلزله، در حالی که شبکه های خارجی در حال مخابره اخبار آن بودند، صدا و سیما منفعلانه به پخش برنامه های عادی خود پرداخت و تنها در بخش های خبری، آنهم با تاخیر، مثل هر خبر دیگری، خبر زلزله را هم پوشش داد.

صدا و سیما در حالی این رفتار منفعلانه را از خود بروز داد، که مردم فهیم آذربایجان، که انصافا خدمات گسترده ای به کشورمان ایران داشته و دارند، همواره در مقابل تبلیغات پان ترک ها و تجزیه طلبان به صورت خودجوش ایستادگی کرده اند.

برای من و امثال من سخت است، که روزنامه ها و رسانه های همسایه (ترکیه و آذربایجان) به انعکاس گسترده اخبار زلزله آذربایجان می پردازند و آن وقت، صدا و سیمای کشورم، در سکوتی معنادار، حتی یک گزارش مفصل از وضعیت آذربایجان زلزله زده پخش نمی کند!

این آب به آسیاب دشمن ریختن نیست؟ چرا مردم ما به جای دنبال کردن خبر زلزله شمالغرب کشور از صدا و سیما خود، باید خوراک خبری خود را از شبکه های خارجی دریافت کنند؟

مردم آذربایجان نیازمند کمک هستند و شبکه خبر مستند از سومالی پخش می کند و در کمال تاسف، شبکه ای دیگر، جنگ شادی و ان یکی خنده بازار پخش می کند!

می خواهید سلیقه و نیاز مخاطب را بدانید؟ انتظار رفتار علمی نیست، آقایان انشالله با دو چشم مبارک، صف های طویل اهدای خون را ( بدون دعوت صدا و سیما و به صورت «واقعا» خودجوش) که ملاحظه می کنند؟ این نیاز مخاطب را نشان نمی دهد؟

انبوه کامنت مخاطبان در سایت های خبری را رصد نمی کنید؟ صدای ما را که نماینده افکار عمومی هستیم نمی شنوید، لا اقل صدای مجلس را بشنوید.

نماینده مجلس شورای اسلامی که توسط شورای نگهبان صالح و وفادار به انقلاب تشخیص داده شده، مصاحبه می کند و می گوید مردم به کمک نیاز دارند و صد بار افسوس که صدای نماینده مجلس کشورمان را هم باید از سایت های آن ور آبی بشنویم!

در پایان ضمن عرض همدردی با مردم خونگرم آذربایجان و شمالغرب کشور، به عنوان یک فعال رسانه، از آنها پوزش می خواهم، که بیش از این رسانه ها در دست ما نیست و رسانه ملی با بودجه بیت المال، در غم از دست رفتن عزیزان آنها، به جای همدردی برنامه طنز پخش می کند. حساب ما را از آنها جدا کنید، شب قدر ما به دعا برای شما صرف شد و قلب و قلم ما در کنار شماست.

————–

با تشکر از:

خبرگزاری ایسنا(اینجا)

سایت عصر ایران(اینجا)

سایت سفیر( اینجا)

  1. الهام.د
    13 آگوست 2012 در 18:44 | #1

    دستمریزاد…

  2. هموطن
    13 آگوست 2012 در 19:48 | #2

    رسانه ملی، واقعیت فدای پروپاگاندا

    http://pamej.blogfa.com/post/255

  3. amin
  4. 13 آگوست 2012 در 23:59 | #4

    توضیح این رفتار یک قدر پیچیده است چند عامل دخیل است
    اول فضای جامعه به شدت ایدولوژیک شده است و دولت میزان توجه خود را به شرایط مردم کاهش داده است یعنی اهمیتی به مردم نمی دهد دلیل این امر چند مساله است درگیری با مسایل کلان تر/آمادگی برای برخورد با مسایل سیاسی که مسایل اقتصادی و اجتماعی را در اولویت بعدی قرار می دهد و در نهایت تابو خود برتر بینی که این موارد را نقطه ضعف خود دانسته و نمی خواهد با انعکاس آن خود را در نقطه ضعف ببیند لذا حتی کمک خارجی را هم نمی پذیرد

  1. بدون بازتاب