صنعت خودروسازی و آمارهای نامعلوم
عدم اعلام آمارهای بروزتر شبهه احتمال ادامه روند نزولی تولید خودرو در کشور را دامن می زند، شبهه ای که به خصوص با وضعیت کارخانه های خودروسازی تشدید هم شده است!
به طور معمول به برخی منابعی که آمار اعلام می کنند سر میزنم. صنعت خودروسازی ایران از معدود صنایعی بود که به هر دلیل ـ انحصار و حمایت دولتی و… ـ در دوران مشعشع(!!!) دولت های نهم و دهم هنوز نفسی می کشید؛ بله می کشید.
حالا یا دیگر نفس نمی کشد، یا نفس کشیدنش نامرئی شده یا بصیرت ما به حدی نیست که این تنفس را ببینیم.
خیلی وقت است که آمار بروزی به لطف دولت خدمتگذار در اختیار رسانه ها قرار نمی گیرد و اکثر آمارها با تاخیر های دو هفته ای تا یک و حتی دو ماهه (شاید پس از کارشناسی های لازم) در اختیار رسانه ها قرار می گیرد.
یکی از این آمارهای معمول، آمار تولید خودرو بود که معمولا دفتر صنایع ماشین سازی نیرومحرکه وابسته به وزارت صنایع، آن را به صورت ماهانه منتشر می کرد.
حالا آخرین آماری که وجود دارد به تیرماه اختصاص دارد؛ تیرماه، در حالی که حالا در اواخر شهریور ماه هستیم.
در همین آمار هم طبق عکس زیر مشاهده می کنید که مجموع تولید خودرو در کشور در تیرماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۷٫۴(۳۷ممیز۴) درصد کاهش داشته است. توجه داشته باشید که در سال های قبل روند تولید خودرو در کشور به خصوص خودروی سواری صعودی بوده یا در بدبینانه ترین حالت ثابت بوده و ما کمتر طی تاریخ خودروسازی با افت تیراژ مواجه بودیم.
این کاهش تولید در بخش تولید خودروی سواری که سهم عمده صنعت خودروسازی کشور را به دوش می کشد ۳۸٫۸ درصد بوده است.
همچنین در بخش تولید خودروهای سنگین هم با افت ۳۷٫۴(۳۷ممیز۴) درصدی تولید مواجه هستیم.
تولید ایرانخودرو و سایپا به عنوان دو غول صنعت خودروسازی کشور به ترتیب ۲۹٫۴(۲۹ممیز۴) درصد و ۴۸٫۳(۴۸ممیز۳) درصد کاهش داشته است. تولید پارس خودرو هم ۳۹٫۴(۳۹٫۴) درصد کاهش نشان میدهد.
حتی تیراژ خودروسازی مدیران هم که نماینده خودروهای چینی(ام وی ام) در ایران به شمار می رود هم ۱۰۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش داشته، در واقع هیچ تولیدی نداشته است!
گروه بهمن که متولی تولید (واردات) مزدا در ایران است نیز کاهش ۷۶٫۳(۷۶ممیز۳) درصدی داشته است.
تولید کل اتوبوس ۸٫٫۶۲(۶۲ممیز۸) درصد کاهش داشته و تولید انواع کامیون ۲۰٫۱ درصد کاهش یافته است.
این در حالیست که طبق آمار منتشر شده از سوی گمرک در پنج ماهه نخست امسال واردات انواع خودروی سواری بیش از ۲۹ درصد رشد داشته است! (منبع: تجارت خارجی جمهوری اسلامی ایران/ پنج ماهه نخست سال ۱۳۹۱/ گمرک ج.ا.ا/ ص ۲۴)
عدم اعلام آمارهای بروزتر شبهه احتمال ادامه روند نزولی تولید خودرو در کشور را دامن می زند، شبهه ای که به خصوص با وضعیت کارخانه های خودروسازی تشدید هم شده است!
+ مطالب مرتبط:
آمار تولید انواع خودرو: نوع خودرو، کارخانه سازنده ( سال ۱۳۹۰ در مقایسه با سال های ۱۳۸۹ و ۱۳۸۸)
.::اعتماد::. ایران ۲ دستگاه خودرو به رومانی صادر کرد
نیم تریلیارد درآمد دولت از واردات هیوندا
از اخم رحیمی تا قطع صادرات پژو؛ چند درصد خودروهای داخلی به پژو گره خورده؟
وضعیت صنعت خودروی کشور در سال ۹۰ منتشر شد
بدن مردم به این دروغها عادت کرده و واکنشی نشان نمیدهند .